Bestemmingsplan Boskamp, Eikelhofweg 5 gewijzigd vastgesteld

De gemeenteraad stelde op 6 mei 2024 het bestemmingsplan Boskamp, Eikelhofweg 5 gewijzigd vast. Het plan geldt voor de locatie Eikelhofweg 5 te Olst (kadastraal bekend als gemeente Olst, sectie E, nummer 3833). Het plan maakt de realisatie van een twee-onder-één-kapwoning voor de lokale behoefte planologisch mogelijk.

De gemeenteraad bracht bij de vaststelling ambtshalve en/of naar aanleiding van zienswijzen onderstaande wijzigingen aan in het plan:

Regels

  • 1.

    Aanpassing situering van het bouwvlak op verbeelding, met een nieuwe lengte van 25,8 meter en een breedte van 8 meter, overeenkomstig het hier ook op aangepaste erfinrichtingsplan Eikelhofweg 5 (en ook de toelichting), zoals opgenomen in bijlage 4 van de regels en bijlage 1 van de toelichting.

  • 2.

    Verlaging van de maximale goothoogte van het nieuwe woongebouw van maximaal 4,5 meter naar maximaal 3,5 meter, in de regels (artikel 5) in samenhang met de verbeelding (en ook in de toelichting).

  • 3.

    Het vastleggen van een maximale bouwhoogte van 8 meter van het nieuwe woongebouw, in de regels (artikel 5), in samenhang met de verbeelding (en ook in de toelichting).

  • 4.

    In het erfinrichtingsplan (zoals opgenomen in bijlage 4 van de regels en bijlage 1 van de toelichting) is één parkeerplaats die dichtbij de perceelgrens (noordzijde plangebied) was gesitueerd, verplaatst en naast de andere 3 parkeerplaatsen gelegd (ook in de toelichting).

  • 5.

    Er is een schaalbalk toegevoegd in het erfinrichtingsplan.

  • 6.

    Aanpassing regels ten behoeve van aan- en uitbouwen, bijgebouwen en aaneengebouwde bijgebouwen, zodat de twee nieuwe wooneenheden inclusief bijgebouwen in één kunnen volume worden gerealiseerd.

Het plan (identificatienummer NL.IMRO.1773.BP2023006006-0301) en het vaststellingsbesluit liggen ter inzage van 16 mei tot en met 26 juni 2024. U vindt het plan op www.ruimtelijkeplannen.nl en bij ons klantcontactcentrum in Wijhe (Raadhuisplein 1). U kunt het enkel op afspraak inzien. Een afspraak inplannen om het in te zien kan door te bellen naar 14 0570. Bronbestanden vindt u op ro.olst-wijhe.nl/manifest.

U kunt binnen de genoemde termijn beroep instellen. Een beroepschrift dient u in bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking treedt. Om de werking van het besluit op te schorten, kunt u als belanghebbende binnen de genoemde termijn een voorlopige voorziening aanvragen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven