Ontwerp aanwijzingsbesluit plaatsen ondergrondse containers de Waag; gemeente Geldrop-Mierlo

Burgemeester en wethouders van de gemeente Geldrop-Mierlo zijn voornemens om aan de Waag te Mierlo een locatie aan te wijzen voor ondergrondse containers voor het inzamelen van huishoudelijk restafval, oud papier en karton. Deze containers zullen uitsluitend bestemd zijn voor de bewoners van het appartementengebouw ‘De Waag’.

 

Aanwijzing inzamelvoorziening voor meerdere huishoudens

Op grond van de artikelen 7, 8 en 10 van de ‘Afvalstoffenverordening gemeente Geldrop-Mierlo 2021’ stellen burgemeester en wethouders regels over de wijze en plaats van aanbieding van huishoudelijke afvalstoffen. Deze regels hebben onder meer betrekking op inzamelvoorzieningen die bestemd zijn voor meerdere huishoudens.

In de ‘Uitvoerings- en aanwijzingsbesluiten voor de Afvalstoffenverordening’ werden reeds locaties aangewezen voor de inzameling van huishoudelijk afval met behulp van een inzamelvoorziening voor meerdere huishoudens. In aanvulling hierop wenst het college van burgemeester en wethouders hieraan de volgende ‘Percelen ondergrondse containers’ toe te voegen: De Waag 45 t/m 83 (oneven).

 

Overwegingen

Bij het bepalen van de locatie van de ondergrondse containers is een belangenafweging gemaakt. Daarbij is rekening gehouden met de volgende aspecten: de beperking van overlast voor de omgeving, de bereikbaarheid van de containers voor bewoners en inzamelvoertuigen, de ligging van kabels en leidingen, de aanwezigheid van parkeerplaatsen, verkeersveiligheid en de aanwezigheid van bomen (wortels).

Aan direct omwonenden uit omliggende straten, te weten De Waag, Kersenstraat, Vesperstraat en Markstraat is de mogelijkheid geboden om aan te geven waar de ondergrondse containers zouden kunnen komen.

Deze belangenafweging en participatie heeft geresulteerd in voorliggend besluit tot aanwijzing van een locatie voor twee ondergrondse containers bij appartementencomplex ‘De Waag’, zoals aangeduid op de bij dit besluit behorende situatietekening.

 

Zienswijzen

Dit ontwerp-aanwijzingsbesluit en de daarbij behorende situatietekening liggen gedurende zes weken, daags na publicatie ter inzage tijdens openingstijden bij de receptie op het gemeentehuis, De Meent 2 in Geldrop.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder over dit ontwerp-aanwijzingsbesluit zienswijzen indienen. Een schriftelijke zienswijze richt u aan Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop.

Via internet kunt u zienswijzen indienen via https://eloket.geldrop-mierlo.nl/f/2725/login

Daarbij dient u in te loggen met DigiD (personen) of met eHerkenning (bedrijven).

U kunt uw zienswijze ook mondeling indienen. Maak hiervoor een afspraak via de receptie op het gemeentehuis of telefonisch, via 040-2893893.

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo,

Geldrop, 8 mei 2024

 

Bijlage Situatietekening

Naar boven