Vaststelling bestemmingsplan ‘Paraplubestemmingsplan Parkeren 2023’

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Amersfoort op 23 april 2024 het bestemmingsplan ‘Paraplubestemmingsplan Parkeren 2023’ met identificatienummer NL.IMRO.0307.BP00225-0301 gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud van het plan

Het voorliggende bestemmingsplan bevat een dynamische verwijzing, geldig voor het hele grondgebied van de gemeente. De dynamische verwijzing zorgt ervoor dat altijd in elk bestemmingsplan moet worden voldaan aan het meest recente parkeerbeleid van de gemeente. Een aantal geldende bestemmingsplannen bevatten nog een verwijzing naar verouderde parkeerregels hetgeen tot gevolg had dat nieuw vastgesteld parkeerbeleid niet gold voor deze plannen. Door de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Paraplubestemmingsplan Parkeren 2023’ is dit nu hersteld.

Wijzigingen

Gedurende de periode van donderdag 5 oktober 2023 tot en met woensdag 15 november 2023 lag het ontwerpbestemmingsplan ter inzage, waarbij geen zienswijzen werden ingediend. Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad wijzigingen aangebracht in de regels van het paraplubestemmingsplan. Deze wijzigingen omvatten een ambtshalve aanpassing waarbij de dynamische verwijzing in de regels is gewijzigd. Het oorspronkelijke ontwerp-paraplubestemmingsplan suggereerde dat parkeerregels altijd moeten worden toegepast, zelfs als er geen parkeerkwestie is. In het uiteindelijk vastgestelde paraplubestemmingsplan is dit echter verduidelijkt, waarbij de dynamische verwijzing alleen geldt voor ontwikkelingen met een parkeerkwestie.

Procedure bestemmingsplan

Van donderdag 9 mei 2024 tot en met vrijdag 21 juni 2024 ligt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Paraplubestemmingsplan Parkeren 2023’ met de daarbij behorende stukken ter inzage in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1. Het vastgestelde bestemmingsplan kan ook worden geraadpleegd via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.0307.BP00225-0301) en via de website www.amersfoort-in-beeld.nl.

Beroep

Tijdens bovengenoemde terinzagelegging kan er schriftelijk beroep worden ingediend tegen de gewijzigde vaststelling van het voorliggende bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Om beroep in te stellen moet u uw zienswijze kenbaar hebben gemaakt tijdens de ontwerpfase van de bestemmingsplanprocedure. Heeft u dat niet gedaan? Dan kunt u alleen beroep aantekenen tegen wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

 

Naar boven