Voorgenomen verkoop bedrijfskavel op bedrijventerrein Lorentz III

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Harderwijk is voornemens, met inachtneming van een termijn van twintig (20) kalenderdagen, ingaande de dag na deze publicatie, een perceel grond zijnde bedrijventerrein gelegen aan de Morsestraat, kadastraal bekend gemeente Harderwijk sectie A, nummer 5479 (ged.) (hierna te noemen: het perceel) met een oppervlakte van ca. 3.364 m² te verkopen.

Vanwege het bepaalde in het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778, ‘het Didam-arrest’) waarin is bepaald dat een overheidslichaam zoals de gemeente bij het aangaan en uitvoeren van privaatrechtelijke overeenkomsten het gelijkheidsbeginsel in acht moet nemen, heeft de gemeente bij de voorgenomen verkoop van het verkochte gelegenheid geboden aan alle potentiële gegadigden om mee te dingen naar voornoemde onroerende zaak. De gemeente heeft deze mededingingsruimte geboden door een selectieprocedure die objectief, toetsbaar en redelijk is, op te tuigen.

Als u van mening bent dat u ook in aanmerking komt voor deze voorgenomen verkoop van deze onroerende zaak, dan dient u binnen twintig (20) kalenderdagen na de datum van deze publicatie een kort geding aanhangig te maken bij de Rechtbank Gelderland. Indien u een kort geding aanhangig maakt, dan verzoeken wij u dit binnen de genoemde termijn schriftelijk aan de Gemeente Harderwijk kenbaar te maken.

Als binnen twintig (20) kalenderdagen na de datum van deze publicatie géén kort geding is gestart, komen alle rechten te vervallen, waaronder het recht om nadien in rechte op te komen tegen dit voornemen tot verkoop. De gemeente hanteert deze handelwijze om rechtszekerheid te creëren, zodat zij na afloop van de termijn, met deze gegadigde de overeenkomst kan sluiten.

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot N. Verweij, telefoonnummer 0341 411 911 of per e-mail: info@harderwijk.nl.

Naar boven