Vastgesteld bestemmingsplan “Heijde Park, Waalre Noord”

Burgemeester en wethouders van Waalre maken bekend dat de gemeenteraad op 2 april 2024 het bestemmingsplan: “Heijde Park, Waalre Noord” (NL.IMRO.0866.BP00212-VA01) gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan maakt de realisatie van 151 woningen mogelijk op huidige agrarische percelen aan de Heistraat te Waalre. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan zijn onder andere het gevolg van de zienswijze van de provincie Noord Brabant en hebben betrekking op de borging van het beleid van de provincie. Daarnaast is een aantal ambtshalve aanpassingen op het plan gedaan, met name in de situering van bouwvlakken op de percelen. De aanpassingen hebben geen effect op de opzet en de strekking van de ontwikkeling.

Ter inzage 

Het bestemmingsplan ligt vanaf donderdag 9 mei 2024 tot en met woensdag 19 juni 2024 ter inzage bij de receptie van het Huis van Waalre aan de Koningin Julianalaan 19 te Waalre. U kunt het plan eveneens raadplegen via www.waalre.nl/bestemmingsplannen en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer NL.IMRO.0866.BP00212-VA01.

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan staat gedurende de hierboven genoemde termijn van zes weken rechtstreeks beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden. U stelt beroep in door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Een vastgesteld bestemmingsplan treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn.

Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Wel is het, indien u tijdig beroep heeft ingesteld, mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het vastgestelde bestemmingsplan (adres idem). Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Waalre, 1 mei 2024

Naar boven