Voorgenomen verkoopprocedure 60 woningen Broekgraaf - Leerdam

 

Broekgraaf

De gemeente Vijfheerenlanden ontwikkelt en realiseert in Leerdam de nieuwbouwwijk Broekgraaf. In Broekgraaf en het aangrenzende Voorzieningencluster zullen ongeveer 1.250 woningen gefaseerd gebouwd worden. Er zijn momenteel ongeveer 900 woningen gerealiseerd en/of in aanbouw. Met de bouw van Broekgraaf en het Voorzieningencluster beoogt de gemeente een gedifferentieerd woonmilieu aan de woningvoorraad van Leerdam toe te voegen. De gemeente wil een ruim opgezette wijk met veel water en groen realiseren, een wijk die een natuurlijke overgang vormt tussen het dichtbebouwde Leerdam west en het buitengebied.

 

Verkoopprocedure

De gemeente Vijfheerenlanden is voornemens om een verkoopprocedure te starten voor de verkoop van twee percelen bouwgrond waarop maximaal 60 grondgebonden woningen gerealiseerd kunnen worden. Op www.broekgraaf.nl/uitvraag kunt u meer lezen over de plannen, de uitvraagprocedure en de randvoorwaarden voor de ontwikkeling. Volledigheidshalve verwijzen wij hier naar. Middels deze publicatie kunnen geïnteresseerde partijen zich bij de gemeente melden om mee te doen aan de verkoopprocedure. Hiermee geeft de gemeente gegadigden een kans om mee te doen en zo gelijke kansen te creëren.

Gegadigden die zich via deze publicatie, binnen de gestelde termijn, hebben gemeld bij de gemeente worden uitgenodigd om hun visie, plan van aanpak en schetsvoorstel voor de beoogde ontwikkeling te presenteren. De gemeente zal op basis van selectiecriteria een keuze maken voor 4 tot maximaal 5 partijen die uitgenodigd worden deel te nemen aan de verdere selectieprocedure. Selectie vindt plaats op basis beoordeling van uw visie, plan van aanpak en schetsontwerp aan de hand van de volgende criteria:

  • 1.

    De mate waarin aan wordt gesloten bij de randvoorwaarden uit het kavelpaspoort.

  • 2.

    De mate waarin duurzaamheid, klimaatadaptatie, natuurinclusiviteit en het glasthema onderdeel uitmaakt van de visie.

  • 3.

    De voorgestelde beeldkwaliteit en algehele planvisie en presentatie.

 

De geselecteerde partijen wordt vervolgens gevraagd hun visie uit te werken in een voorlopig ontwerp met daarbij een onvoorwaardelijke grondbieding voor de afname van de bouwgrond. De ingediende plannen zullen worden beoordeeld op basis van de gunningscriteria zoals vermeld in het uitvraagdocument (zie www.broekgraaf.nl/uitvraag). De gemeente c.q. de beoordelingscommissie beoordeelt de plannen op basis van prijs en kwaliteit. Met de winnende partij zal vervolgens een uitgifteovereenkomst worden gesloten.

 

Termijn reactie

Indien u interesse heeft en denkt als serieuze kandidaat deel te kunnen nemen aan de verkoopprocedure dan dient u zich binnen 20 kalenderdagen na de datum van deze publicatie per e-mail te melden en beargumenteerd aan te geven waarom u van mening bent een serieuze gegadigde te zijn. U kunt hiervoor contact opnemen via s.schuring@vijfheerenlanden.nl.

 

Gemeente Vijfheerenlanden, 8 mei 2024

Naar boven