Kennisgeving voornemen wijzigen omgevingsplan gemeente Waalre

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij van plan zijn om het Omgevingsplan gemeente Waalre te wijzigen.

 

Aanleiding en inhoud

De aanleiding voor het wijzigen van het omgevingsplan is de Omgevingswet die per 1 januari 2024 in werking is getreden. De gemeente Waalre heeft sinds 1 januari 2024 een omgevingsplan van rechtswege, oftewel een tijdelijk omgevingsplan. Dit tijdelijke omgevingsplan bestaat uit al onze bestemmingsplannen, de Erfgoedverordening, de Hemelwaterverordening en de bruidsschat. De gemeente Waalre wil het tijdelijke omgevingsplan voor 2028 omzetten naar een nieuw permanent omgevingsplan dat voldoet aan alle voorwaarden die de Omgevingswet hieraan stelt. De gemeente is voornemens om nu voor de centrumgebieden van Waalre dorp en Aalst de regels van het omgevingsplan aan te passen. Met deze aanpassing worden o.a. de regels uit de bestemmingsplannen overgezet naar het definitieve omgevingsplan.

 

Participatie

De voorgenomen wijziging van het omgevingsplan is zo veel mogelijk beleidsneutraal ten opzichte van de landelijke en Waalrese regelgeving van voor 1 januari 2024. Hierdoor is ervoor gekozen om beperkt participatie te voeren. Er is een nota van uitgangspunten opgesteld, waarop inwoners en ondernemers zijn uitgenodigd om input te leveren. Ook is afgestemd met ketenpartners. De nota van uitgangspunten is vervolgens door de gemeenteraad vastgesteld. Voor de wijziging van het omgevingsplan zal verder de openbare voorbereidingsprocedure worden doorlopen.

 

 

Deze publicatie moet worden opgevat als de kennisgeving als bedoeld in artikel 16.29 van de Omgevingswet. Het is niet mogelijk op deze kennisgeving te reageren.

Naar boven