Eerste actualisatie Omgevingsvisie Vlieland vastgesteld

In 2022 is de Omgevingsvisie van de gemeente Vlieland vastgesteld. Inmiddels zijn er beleidsstukken geschreven en zijn er de nodige actualisaties gewenst van teksten die in de Omgevingsvisie zijn opgenomen. Er is een eerste actualisatie gemaakt, die in hoofdzaak ziet op tekstuele aanpassingen en verbeteringen, en actualisaties van stukjes tekst. Daarnaast zijn enkele vastgestelde beleidsstukken in de visie opgenomen, zoals sportbeleid en het programma biodiversiteit. Bij die beleidsstukken is telkens uitgebreid geparticipeerd. Toevoeging van die documenten leidt niet tot een nieuwe ronde van participatie omtrent deze actualisatie. Er vinden er geen inhoudelijke wijzigingen plaats in de Omgevingsvisie.

De gemeenteraad heeft op 25 maart 2024 in een openbare raadsvergadering het besluit genomen de eerste actualisatie Omgevingsvisie Vlieland vast te stellen.

U kunt de Omgevingsvisie inzien tijdens openingstijden van het gemeentehuis of op afspraak.

De Omgevingsvisie is ook digitaal beschikbaar:

- via de landelijke website https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/ het planidentificatienummer voor ruimtelijke plannen is: NL.IMRO.OV0096.20190764-VG01

- op Overheid.nl officiële bekendmakingen

Tegen de vastgestelde (actualisatie van de) Omgevingsvisie kan geen bezwaar worden gemaakt.

Vlieland 9 april 2024

Burgemeester van de gemeente Vlieland,

Namens deze:

A. Idema

Naar boven