Verwijderen boot Dorpsstraat in Broek op Langedijk

De wit met rode boot, ligt al geruime tijd, op een openbare plaats in de gemeente Dijk en Waard, op de volgende locatie:

 

Aan de Dorpsstraat ter hoogte van de Oosterheem in Broek op Langedijk.

 

De rechthebbende is onbekend, de boot is inmiddels voorzien van een waarschuwingssticker.

 

Het plaatsen van een boot op een openbare plaats is niet toegestaan. Dit is in strijd met de Algemene plaatselijke verordening.

 

Wij sommeren de eigenaar van de boot deze zo snel mogelijk weg te halen maar uiterlijk vóór 9 mei 2024. Indien dit niet gebeurt, dan zal de gemeente de boot verwijderen en in bewaring nemen. De door de gemeente gemaakt kosten zullen dan worden verhaald op de eventuele eigenaar.

 

Nadat de boot in bewaring is gesteld door de gemeente, is het tot 9 augustus 2024 mogelijk om de boot op afspraak op te halen tegen betaling van de kosten. Indien de eigenaar zich niet op 9 augustus 2024 bij de gemeente heeft gemeld, wordt deze vernietigd dan wel verkocht. Mocht na inbeslagname blijken dat de boot een dusdanig lage waarde heeft dat opslaan onevenredig is, ten aanzien van de kosten, dan wordt een bewaringstermijn van twee weken aangehouden waarna tot vernietiging over zal worden gegaan.

 

Voor vragen kunt u contact opnemen met team Handhaving telefoonnummer: 072-575 55 55.

 

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de verzenddatum een gemotiveerd bezwaarschrift sturen aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dijk en Waard, postbus 390, 1700 AJ, Heerhugowaard. In een bezwaarschrift staat in ieder geval: naam, adres, datum, handtekening, een omschrijving van het besluit waar bezwaar tegen gemaakt wordt en de reden van het bezwaar.

 

Het indienen van bezwaar schorst de werking van een besluit niet. De voorzieningenrechter kan een voorlopige voorziening treffen. Een voorlopige voorziening wordt aangevraagd bij de Voorzieningen-rechter van de sector Bestuursrecht van de Rechtbank Noord-Holland, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem.

 

Naar boven