Vaststelling bestemmingsplan ‘Bloemhof 2023’, Enkhuizen

Burgemeester en wethouders van Enkhuizen maken bekend dat de raad op 23 april 2024 het bestemmingsplan ‘Bloemhof 2023’ met bestandskenmerk NL.IMRO.0388.BPBloemhof-VG01 heeft vastgesteld. In dat kader heeft het college op 26 maart 2024 besloten een hogere grenswaarde geluid te verlenen voor een aantal woningen aan de Asterstraat te Enkhuizen.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een planologische regeling voor de herstructurering van fase 2, 3 en 4 van de Bloemenbuurt, waar aan de noordzijde van de Asterstraat, Begoniastraat en de Violenstraat, 96 woningen in de sociale huursector worden gerealiseerd.

Hogere waarde Wet geluidhinder bestemmingsplan Bloemhof 2023

Uit een geluidsonderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting vanaf de Noorderweg op de gevel van de 14 beneden-bovenwoningen ten hoogste 49dB Lden zal bedragen. Dit is hoger dan de voorkeurs-grenswaarde van 48 dB Lden. Door bouwkundige maatregelen voldoet het geluidsniveau binnen de woningen aan de eisen van het Bouwbesluit. Omdat er geen wegaanpassingen, andere maatregelen of verkeersmaatregelen mogelijk zijn om de voorkeurswaarde te halen heeft het college gebruik gemaakt maken van de mogelijkheid om de gevelgeluidswaarde van 49 dB Lden toe te staan.

Ter inzage termijn

Het bestemmingsplan en het besluit hogere waarde Wet geluidhinder liggen met bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage met ingang van 4 mei 2024 voor een periode van zes weken. U kunt de documenten op twee manieren bekijken:

  • 1.

    U bekijkt de documenten digitaal via https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/ onder identificatienummer NL.IMRO.0388.BPBloemhof-VG01.

  • 2.

    Het hogere waarde besluit met de daarbij behorende stukken zijn te vinden op www.officielepublicaties.nl bij deze publicatie.

U maakt een afspraak om de documenten te bekijken op het Stadskantoor, Hoogstraat 11, 1601KT Enkhuizen. U kunt hiervoor een afspraak maken met een medewerker van het team Ruimtelijke Ordening, telefoon 0228-360100 of via: www.enkhuizen.nl.

Beroep

Vanaf 5 mei 2024 kan een belanghebbende gedurende zes weken beroep instellen tegen zowel het besluit hogere waarde Wet geluidhinder, als bestemmingsplan Bloemhof 2023. Stuur uw beroepschrift naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Totdat op het beroep is beslist, kan een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden gedaan. Wordt dat verzoek gedaan binnen de beroepstermijn, dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist (artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening).

Contact

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer D. Rood van het team Ruimtelijke Ordening.

Naar boven