Aankondiging voorgenomen verkoop door de Gemeente Veere van een perceel aan de Brouwerijweg, op de hoek met de H.M. Kesteloostraat in Domburg aan de Stichting Zeeuwland

 

De Gemeente Veere, hierna: “Gemeente”, heeft het voornemen om een perceel gelegen aan de Brouwerijweg, op de hoek met de H.M. Kesteloostraat in Domburg, gemeente Veere, kadastraal bekend gemeente Domburg, sectie F, nummer 2935, ter grootte van in totaal circa 431m2, hierna gezamenlijk: het “Perceel”, te verkopen aan Stichting Zeeuwland, hierna: “Zeeuwland”. Het Perceel is ingetekend met een rode lijn op onderstaande kadastrale kaart. Zeeuwland is voornemens om op het Perceel drie huurwoningen te realiseren. De Gemeente wenst ter uitvoering van de Visie Domburg, zoals vastgesteld door de raad van de Gemeente in 2015 goedkope grondgebonden woningen te realiseren. Met de realisatie van deze drie huurwoningen op het Perceel kan de Gemeente aan deze beleidsdoelstelling voldoen en voldoet Zeeuwland aan de met de Gemeente gesloten prestatieafspraken.

 

De Gemeente verkoopt onroerende zaken op basis van een openbare, transparante procedure en tegen marktconforme prijzen. De Gemeente kan afzien van deze openbare en transparante procedure als bij voorbaat vaststaat, of redelijkerwijs mag worden aangenomen, dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de voorgenomen verkoop. Bij de voorgenomen verkoop van het Perceel ziet de Gemeente Zeeuwland als enige serieuze gegadigde, en wel op basis van de volgende criteria:

• Realisatie van drie grondgebonden woningen in overeenstemming met de bestemming conform het geldende omgevingsplan;

• De woningen zullen fungeren als sociale huurwoningen;

• Verkoop van het perceel en realisatie van de drie woningen voldoet aan de met de Gemeente gemaakte prestatieafspraken in het kader van de Woningwet.

 

Als u van mening bent dat u ook voldoet aan deze criteria en daarom in aanmerking komt voor aankoop van het Perceel, moet u uiterlijk binnen 20 kalenderdagen na de datum van deze aankondiging bij de bevoegde rechter een kort geding aanhangig maken tegen de Gemeente met betrekking tot deze voorgenomen verkoop. Het kort geding is tijdig aanhangig gemaakt als de dagvaarding voor het kort geding rechtsgeldig is betekend aan de Gemeente binnen de termijn van 20 dagen. Deze termijn is een vervaltermijn. Als het kort geding niet tijdig aanhangig is gemaakt, vervalt het recht om tegen de voorgenomen verkoop in een gerechtelijke procedure op te komen of daarop enige vordering tot schadevergoeding, of welke andere aanspraak ook, te baseren.

 

De zaak wordt behandeld door de heer R. Scheffer, bereikbaar per e-mail op r.scheffer@veere.nl.

 

 Adres:

Kadastrale gegevens:

Oppervlakte:

Datum publicatie:

Brouwerijweg/H.M. Kesteloostraat, Domburg

Gemeente Domburg, sectie F, nummer 2935 (ged.)

Ca 431 m2

3 mei 2024

 

 

Domburg, 3 mei 2024

Burgemeester en wethouders van de Gemeente Veere

Naar boven