Publicatie voornemen tot aangaan ruilovereenkomst

Datum publicatie: 3 mei 2024

Object informatie

Adres en perceelnummer van hetgeen vervreemd wordt:

Een stuk grond gelegen aan de Korteweide naast 101 te Zuid-Scharwoude, kadastraal bekend als Gemeente Langedijk, sectie B, nummer 4304 gedeeltelijk, ter grootte van circa 18,5 m2.

Dit object wordt uitgeruild met:

een perceel grond gelegen aan de Langeweide 180A te Zuid-Scharwoude, kadastraal bekend als Gemeente Langedijk, sectie B, nummer 442 gedeeltelijk, ter grootte van circa 16,5 m2.

Aangaan ruilovereenkomst

De gemeente Dijk en Waard (“de gemeente”) is voornemens voormeld perceel deels uit te ruilen en deels te verkopen aan Aliander N.V., waardoor Aliander een transformatorstation kan realiseren.

Aliander N.V. is de enige serieuze gegadigde

Vanwege dat het om een ruilovereenkomst gaat en over grond die thans in eigendom is van de gemeente en grond die in eigendom is van Aliander, is de Gemeente van oordeel dat slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor deze ruil, namelijk Aliander N.V.

Niet eens met voorgenomen ruil?

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen tot ruil van de grond met Liander N.V., dan dient u uiterlijk voor 22 mei 2024 een kort geding aanhangig te maken bij de rechtbank Noord-Holland. Deze termijn is een vervaltermijn. Tevens wordt u verzocht uw bezwaren kenbaar te maken door middel van een gemotiveerd bericht aan voorgenomenverkopen@dijkenwaard.nl. onder vermelding van ”Reactie op voornemen gronduitgifte Liander Korteweide”. 

Reden publicatie

De gemeente publiceert dit voornemen op dijkenwaard.nl/voorgenomenverkoop en op www.overheid.nl. Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

Naar boven