Voorgenomen verhuur kinderdagverblijf Vroomshoop-Oost

De Hoge Raad heeft op 26 november 2021 het zogeheten Didam-arrest gewezen. Dit arrest bepaalt dat gemeenten in Nederland bij voorgenomen verkopen/gronduitgiftes van onroerende zaken transparant moeten handelen, zodat iedere gegadigde kenbaar kan maken dat deze ook in aanmerking komt om een (koop)overeenkomst te sluiten. Met deze publicatie voldoet de gemeente aan de verplichtingen die volgen uit het Didam-arrest.

Voorgenomen verhuur

De gemeente Twenterand is voornemens een toekomstig gebouw te verhuren welke zal komen te liggen in Vroomshoop-Oost, bij de nieuwe Oranjeschool in Vroomshoop. Kadastraal bekend gemeente Den Ham, sectie K, nummer 1359 (ged.) met een totale oppervlakte van ongeveer 360 m2

Naam

Kadastraal

Oppervlakte

Huurruimte toekomstig kinderdagverblijf

Gemeente Den Ham sectie K1359.

Circa 360 m2

Motivatie

Op 25 maart 2024 heeft de gemeente een openbare selectieprocedure gestart, zodat gegadigden de kans kregen om mee te doen aan de verhuur van het toekomstige kinderdagverblijf. Tot 15 april 2024 12:00 uur konden gegadigden reageren op deze openbare selectieprocedure. De gemeente heeft twee aanmeldingen binnen gekregen. Op 23 april 2024 vonden de presentaties plaats, waarbij gegadigden hun plannen nader konden toelichten. Deze presentaties hadden, zoals vermeld in de selectieprocedure, geen invloed op de beoordeling.

Op basis van objectieve, redelijke en controleerbare criteria heeft de gemeente vastgesteld welke van de twee partijen het meest geschikt is. Hierbij is alleen gekeken naar de documenten die geïnteresseerden vóór 15 april hebben ingediend. Na overleg heeft de selectiecommissie (bestaande uit 5 leden) besloten dat Partou B.V. als partij is gekozen voor de verhuur van het toekomstige kinderdagverblijf.

Vervaltermijn

Tegen deze voorgenomen verkoop kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Algemene wet bestuursrecht worden ingediend dan wel ingesteld.

Mocht u zich niet kunnen verenigen met de voorgenomen verkoop/verhuur en merkt u zichzelf aan als serieuze gegadigde dan dient u dat, binnen een termijn van 20 kalenderdagen na publicatie tot 20 mei 2024 bekend te maken door een kort geding te starten bij de rechtbank Almelo. De termijn merken wij aan als vervaltermijn. Dit betekent voor de goede orde dat indien de termijn ongebruikt verstrijkt alle rechten vervallen. We zullen dan overgaan tot het sluiten van een samenwerkingsovereenkomst voor de verhuur. Brieven en e-mails die wij na afloop van deze termijn ontvangen worden niet meer in behandeling genomen. De gemeente hanteert deze handelwijze om rechtszekerheid te creëren zodat zij één op één kan contracteren.

Naar boven