Vestiging zakelijk recht van opstal voor aanleg kabels en leidingen Percelen Vierlingsbeek N 284 en O 191

De Hoge Raad heeft op 26 november 2021 het Didam-arrest gewezen. In dit arrest is bepaald dat een overheidslichaam dat een onroerende zaak wil verkopen, aan (potentiële) gegadigden de gelegenheid moet bieden om mee te dingen naar deze onroerende zaak indien er meerdere gegadigden zijn voor de verkoop of redelijkerwijs te verwachten is dat er meerdere gegadigden zijn.

Deze mededingingsruimte hoeft niet te worden geboden als bij voorbaat al vaststaat of mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de verkoop, verhuur of het zakelijk recht van opstal. De gemeente Land van Cuijk heeft vastgesteld dat voor de aanleg van de bedoelde kabels en leidingen en in het verlengde daarvan het vestigen van een zakelijk recht van opstal er slechts één partij als serieuze gegadigde in aanmerking komt.

In deze situatie zijn er 2 particulieren initiatieven om een zonnepark te realiseren. De parken worden door één partij ontwikkeld. Om deze parken met elkaar te kunnen verbinden is de aanleg van kabels en leidingen noodzakelijk. Het tracé van de leidingen loopt onder andere over de gemeentelijke percelen kadastraal bekend als gemeente Vierlingsbeek sectie N nummer 284 en sectie O nummer 191. De gemeente is voornemens medewerking te verlenen voor het vestigen van een zakelijk recht voor deze leiding voor één termijn van 30 jaar.

Vervaltermijn

Bent u desalniettemin van mening dat u ook in aanmerking dient te komen voor het vestigen van een zakelijk recht van opstal op één van de onderstaande percelen omdat u interesse heeft en ook aan de gestelde criteria kunt voldoen, dan kunt u dit schriftelijk en gemotiveerd uiterlijk binnen 7 kalenderdagen na de datum van deze publicatie aan de gemeente kenbaar maken. In uw brief of email staat in elk geval uw naam, adres, datum, e-mailadres, telefoonnummer en de reden op grond waarvan u meent in aanmerking te komen voor de aankoop. In dat geval onderzoekt de gemeente of de verkoop alsnog op basis van een openbare procedure dient plaats te vinden.

Uw zienswijze (schriftelijk) kunt u richten aan burgemeester en wethouders van de gemeente Land van Cuijk, Postbus 7, 5360 AA Grave (e-mailadres: gemeente@landvancuijk.nl) o.v.v. zaaknummer Z/24/178846.

Adres:

Kadastrale gegevens:

Datum publicatie:

Kevelaersedijk

N 284

Voortweg

O 191

Naar boven