Kennisgeving voornemen tot verkoop perceeltje grond nabij Zwalmstraat 35 te Giesbeek

 

Perceeltje grond nabij Zwalmstraat 35

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zevenaar geeft hierbij kennis van haar voornemen tot verkoop van een perceeltje grond, gelegen nabij de Zwalmstraat 35, 6987CE te Giesbeek aan stichting Plavei. Het betreft het perceeltje, kadastraal bekend gemeente Bahr en Lathum, sectie E nummer 3156 met een oppervlakte van circa 1 m².

Motivatie

Gezien de ligging van het perceeltje grond ten opzichte van het aangrenzende perceel van de beoogde koper komen er geen andere gegadigden in aanmerking voor aankoop. Het perceeltje grond vormt enkel in combinatie met het bebouwde perceel van de beoogde koper ruimtelijk gezien een logisch geheel. De verkoop aan een andere gegadigde zou tot een onwenselijke eigendomssituatie leiden. Gelet op het voorgaande is de gemeente Zevenaar van oordeel dat de beoogde koper van het perceeltje grond op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria, kan worden aangemerkt als enige serieuze gegadigde. Een selectieprocedure is om deze reden niet aan de orde.

Vervaltermijn, kort geding

Mocht u zich niet kunnen verenigen met de voorgenomen verkoop, dan dient u binnen een termijn van 20 (twintig) kalenderdagen na datum van publicatie van deze bekendmaking een kort geding tegen de gemeente Zevenaar bij de Rechtbank Gelderland aanhangig te hebben gemaakt. Genoemde termijn merken wij aan als vervaltermijn, als binnen de opgegeven termijn van 20 (twintig) kalenderdagen geen kort geding tegen de gemeente aanhangig is gemaakt, zal de gemeente aan haar voornemen uitvoering geven. Er liggen verder geen stukken ter inzage.

Informatie

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de heer A.C.A. Leenders, bereikbaar per e-mail: a.leenders@zevenaar.nl.

Met deze publicatie geeft de Gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR: 2021:1778). Het feit dat een voornemen tot verkoop bekend wordt gemaakt, betekent niet dat de gemeente al definitief tot verkoop besloten heeft. Ook betekent niet dat met de beoogde koper al volledige overeenstemming is bereikt of dat zeker is dat die zal worden bereikt.

 

Naar boven