Bekendmaking voorgenomen verkoop perceel sectie A nummer 4127 gedeeltelijk (circa 76 m2) naast Strandweg 11

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zeewolde is voornemens met inachtneming van een termijn van 20 kalenderdagen, ingaande de dag na deze publicatie, een koopovereenkomst aan te gaan met Koelewijn Holding BV te Zeewolde voor een perceel grond, kadastraal bekend gemeente Zeewolde sectie A nummer 4127 gedeeltelijk, grenzend aan het perceel aan de Strandweg 11, kadastraal bekend gemeente Zeewolde sectie A nummer 3929. De verkoop van het perceel is voor de bouw van het woongebouw noodzakelijk.

 

Het college stelt zich op het standpunt dat Koelewijn Holding BV te Zeewolde de enige serieuze gegadigde is voor aankoop van dit perceel. Het te verkopen perceel van circa 76 m2 kan niet zelfstandig worden ontwikkeld. Koelewijn Holding BV is de eigenaar van het aangrenzende perceel en heeft een bouwplan voor een woongebouw ontwikkeld. Voor de realisatie van het bouwplan is de aankoop van het perceel noodzakelijk. Koelewijn Holding heeft voor de bouw een onherroepelijke omgevingsvergunning.

 

Gelet op de bovenstaande overwegingen kan de verkoop plaats vinden zonder voorafgaande selectieprocedure en kan worden volstaan wordt met deze voorafgaande bekendmaking.

 

Tegen deze voorgenomen verkoop kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Algemene wet bestuursrecht worden ingediend c.q. ingesteld.

 

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen, dan dient u dit door middel van een gemotiveerd bericht aan de gemeente kenbaar te maken. Uit uw bericht moet dan blijken waarom u meent ook te kwalificeren als serieuze gegadigde voor de aankoop van de betreffende percelen. Dat bericht dient u te richten aan het college van college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zeewolde email info@zeewolde.nl. De termijn waarbinnen dat bericht moet zijn ingediend, bedraagt twintig kalenderdagen na dagtekening van deze publicatie en verstrijkt derhalve op 22 mei 2024.

 

Kort na het ongebruikt verstrijken van de genoemde termijn zal de gemeente overgaan tot verkoop en overdacht van de betreffende percelen aan de beoogd koper.

 

Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De gemeente Zeewolde en de beoogd koper zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen.

 

Met deze publicatie voldoet de gemeente aan de verplichtingen die volgen uit het zogenaamde Didam-arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021.

 

Bij vragen over deze voorgenomen verkoop kunt u contact opnemen met mevrouw J. Gerards telefoon: 036-5229515 of de heer M. de Boer 036-5229514.

 

Zeewolde, 2 mei 2024

Burgemeester en wethouders van Zeewolde

 

Naar boven