Besluitenlijst raadsvergadering 21 december 2023

In zijn openbare vergadering op donderdag 21 decemeber 2023 heeft de gemeenteraad van Stede Broec de volgende besluiten genomen:

 

  • 1.

    Opening en mededelingen

Er zijn berichten van verhindering van een viertal raadsleden, te weten: mvr. Visser-Okuijsen, mevr. Dudink-Dol en de heren Lezaire en Dudink.

 

  • 2.

    Benoeming en beëdiging nieuwe wethouder

Als gevolg van het vertrek van de heer Krijger als wethouder is een vacature ontstaan waarvoor de VVD een voordracht doet. De heer Leeuwinga draagt de heer P.A.C. van Ham voor als kandidaat-wethouder.

 

Alvorens tot benoeming en beëndiging over te gaan vindt het onderzoek van de geloofsbrieven van de heer van Ham plaats. Daartoe stelt de raad een Onderzoekscommissie geloofsbrieven in, bestaande uit mevr. de Wit-Scolten (OP) als voorzitter, mevr. Groot (ODS) en de heer Wildoër (CDA). De voorzitter van de Onderzoekscommissie deelt mee dat de geloofsbrieven zijn onderzocht van de heer van Ham en geen beletselen aanwezig zijn om tot benoeming over te gaan.

 

De voorzitter stelt voor een stemcommissie te benoemen bestaande uit: dhr. Kroezen (CDA) als voorzitter, dhr. Essen (ODS) en mevr. Bisscheroux (PvdA/GL). Namens de stemcommissie deelt de voorzitter mee dat 15 geldige stemmen zijn uitgebracht, waarvan alle op de heer van Ham.

 

Besluit

De raad besluit om:

1. de heer P.A.C. van Ham te hoofddrop te benoemen tot wethouder (1 fte) van de gemeente Stede Broec

2. en tevens te benoemen in de volgende gemeenschappelijke regelingen:

- lid algemeen bestuur WerkSaam Westfriesland (participatie);

- plv. lid algemeen bestuur Werksaam Westfriesland (economie);

- plv. lid algemeen bestuur Recreatieschap Westfriesland

3. en betrokkene voor de duur van één jaar ontheffing te verlenen van het ingezetenschap van de gemeente.

 

Contact met de griffie

Voor meer informatie over de gemeenteraad kunt u zich in verbinding stellen met de griffier, D.A. Langedijk e-mail: griffie@stedebroec.nl.

 

Voor de complete formulering van de raadsbesluiten kunt u het raadsinformatiesysteem op http://stedebroec.raadsinformatie.nl/ raadplegen.

Naar boven