Verkeersbesluit voor het instellen van een parkeerverbod op de Spoorstraat

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE BAARN,

VASTSTELLEN BEVOEGDHEID.

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT.

Kenmerk: 908224

Datum besluit: 23 april 2024

Op grond van het Mandaatbesluit gemeente Baarn 2022 is de teammanager Beheer Ruimte/Omgeving gemandateerd dit verkeersbesluit te ondertekenen. 

 

 

Naar aanleiding van meldingen van een gehinderde doorgang voor grote voertuigen door geparkeerde voertuigen bij de Spoorstraat, ter hoogte van de inrit Merelhof, is het wenselijk om het daar geldende parkeerverbod een aantal meter uit te breiden in de richting van de Prins Hendriklaan.

Vereiste van het besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Motivering

Gemeente Baarn heeft van omwonenden melding gekregen van een hinderlijke situatie aan de Spoorstraat. Soms parkeren daar automobilisten aan weerszijden van de Spoorstraat, bij de inrit van de Merelhof. Dit heeft tot gevolg dat de beschikbare ruimte in de straat te beperkt is voor grotere voertuigen. Daardoor kunnen grote voertuigen hier niet door de straat rijden. Bewoners hebben zich hierover beklaagd. Om een vrije doorgang voor grote voertuigen te kunnen garanderen, is gekozen om het geldende parkeerverbod aan de noordkant van de straat, voor de Merelhof, enkele meters westwaarts uit te breiden.

Op deze wijze is het voor automobilisten duidelijk waar zij kunnen parkeren zonder de doorgang te hinderen. Hierom is besloten om het reeds geldende parkeerverbod uit te breiden, middels het verplaatsen van het bord E1 als bedoeld in artikel 24, tweede lid, van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (hierna: RVV-1990. Hetgeen parkeren buiten gemarkeerde vakken strafbaar stelt. Dit bord komt ten westen van de in-uitrit van de woning achter Prins Hendriklaan 13. Zoals aangegeven in het bij dit besluit gevoegde figuur.

OVERLEG

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met het regionaal politiekorps Utrecht.

BESLUIT

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders,

middels van het verplaatsen van één van de twee borden E1 (parkeerverbod) van bijlage I van het RVV-1990, van de oostkant van de inrit Merelhof, naar de westkant van de inrit van de woning achter Prins Hendriklaan 13. Om hiermee het geldende parkeerverbod uit te breiden.

Situatieschets

 

 

Baarn, 23 april 2024

Namens burgemeester en wethouders van de gemeente Baarn,

Aukje Smet, teammanager Beheer Ruimte/Omgeving,

Afdeling verkeer

Dit besluit is elektronisch aangemaakt en daarom niet ondertekend.

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, hiertegen een met redenen omkleed bezwaarschrift indienen. Dit moet dan gebeuren binnen zes weken na de dag waarop het besluit is gepubliceerd. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan burgemeester en wethouders van Baarn, Postbus 1003, 3740 BA Baarn.

In spoedeisende zaken kunnen belanghebbenden, zodra het bezwaarschrift is ingediend, de Voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening te treffen. U kunt uw verzoekschrift indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, afdeling bestuursrecht, o.v.v. voorlopige voorzieningen Postbus 16005, 3500 DA, Utrecht. Houdt u er rekening mee dat hieraan kosten verbonden zijn (informatie bij de griffier van de Rechtbank op nummer 088-36 20000).

U kunt uw verzoekschrift ook digitaal bij genoemde rechtbank indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Naar boven