Verkeersbesluit inzake parkeerverbod Schepenbankstraat

24.0003892

College van B&W van de gemenete Vaals

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Vanuit omwonenden is een verzoek gekomen om verkeershinder ter hoogte van de haakse parkeervakken Schepenbankstraat, veroorzaakt door geparkerde motorvoertuigen langs de rijbaan tegenover de vakken, tegen te gaan. De geparkeerde voertuigen leiden ertoe dat de vakparkeerders niet meer in- en uit kunnen rijden.

De rijbaan achter de haakse parkeervakken is 11 meter breed, maar als aan de overzijde parkeerders staan, is er slechts een effectieve breedte van 8,5 meter.

BESLUIT

Besloten wordt dat aan de Schepenbankstraat, vanaf de hoek Sacre Coeurstraat tot aan oprit huisnummer 29 te Vaals, tegenover de haakse parkeervakken, als bedoeld in artikel 24, eerste lid, sub e van het RW 1990 een parkeerverbod wordt ingesteld middels het plaatsen van de borden E1 aan het begin en einde van de circa 28 meter.

Vaals 1 maart 2024

College B&W

Namens deze,

E.N.H. Ummels

Directeur operationeel beleid

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Overeenkomstig het bepaalde in artikel 7:1 juncto 6:4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) kan iedere belanghebbende die door dit besluit rechtstreeks in zijn belangen is getroffen binnen 6 weken ingaande de dag na bekendmaking van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij B&W van de gemeente Vaals, postbus 450, 6290 AL Vaals.

Het bezwaarschrift dient ondertekend te zijn en dient ten minste te bevatten:

naam en adres van de indiener

de dagtekening

een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt

de gronden van het bezwaar

Tevens kan de indiener van het bezwaarschrift op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Awb de president van de rechtbank Limburg, team bestuursrecht (postbus 950, 6040 AZ Roermond) verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien de indiener van het bezwaarschrift van mening is dat onverwijlde spoed dat, gelet op de betrokken belangen, vereist.

U kunt ook digitaal om een voorlopige voorziening verzoeken bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven