Gemeente Heerlen - PUBLICATIE VOORNEMEN TOT VESTIGEN ERFDIENSTBAARHEID OP GEMEENTEGROND

 

 

Voornemen tot vestigen erfdienstbaarheid

 

De gemeente Heerlen (hierna: gemeente) is voornemens gemeentegrond tijdelijk voor de duur van 15 jaren te belasten met een zakelijk recht van erfdienstbaarheid ten behoeve van de twee eigenaren van het hierna genoemde adres (hierna: de eigenaren), voor het realiseren van een luifel aan het vastgoedobject gelegen aan de Saroleastraat 74-76, 6411LW te Heerlen en boven het perceel kadastraal bekend als gemeente Heerlen sectie D nummer 9982 (gedeeltelijk ter grootte van ca. 10,30 m²).

 

De enige serieuze gegadigde

 

De gemeente is van oordeel dat er op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de voorgenomen vestiging van een erfdienstbaarheid. De gemeente voert hiertoe de volgende argumenten aan:

 

1.

De gemeente heeft een overeenkomst tot het vestigen van een erfdienstbaarheid (onder totstandkomingsvoorwaarden) met de eigenaren gesloten.

 

2.

De eigenaren hebben gemeente om planologische medewerking verzocht, blijkens de aanvraag omgevingsvergunning met nummer 8247767, ingediend op 20 december 2023, voor het realiseren van de betreffende luifel.

 

3.

De eigenaren zijn krachtens eigendom rechthebbende op het vastgoedobject gelegen op het perceel kadastraal bekend als gemeente Heerlen sectie D nummer 5932, waaraan de luifel wordt bevestigd.

 

4.

Om het realiseren van de luifel privaatrechtelijk mogelijk te maken is het vestigen van een erfdienstbaarheid door de gemeente noodzakelijk. De luifel komt immers te hangen boven gemeentegrond.

 

De gemeente is derhalve van oordeel dat de eigenaren in dit kader de enige serieuze gegadigde zijn die in aanmerking komt voor het in erfdienstbaarheid uitgeven van gemeentegrond op deze locatie ten behoeve van het realiseren van de luifel.

 

Vervaltermijn

 

Indien u zich niet met dit voornemen kunt verenigen, dan dient u dit uiterlijk binnen 20 kalenderdagen na de datum van deze publicatie kenbaar te maken. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen aan het cluster Vastgoed van team Beleid Ruimte van de gemeente Heerlen (e-mail: TeamVGO@heerlen.nl).

 

Het feit dat een voornemen tot uitgifte bekend wordt gemaakt, betekent niet dat de gemeente al definitief tot de uitgifte heeft besloten. Tevens betekent het niet dat met de beoogde kandidaat al volledige overeenstemming is bereikt of dat zeker is dat die zal worden bereikt.

 

De gemeente publiceert dit voornemen in het gemeenteblad (www.overheid.nl) en op www.heerlen.nl/bekendmakingen. Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:2021:1778).

 

Naar boven