Gemeente Zoetermeer – publicatie van de uitgifte van een perceel water, gemeente Zoetermeer, sectie C, nummer 6398 ter grootte van circa 580m² gelegen in de Grote Dobbe en het opheffen van een zakelijk recht van opstal, gemeente Zoetermeer, sectie C, nummer 6395 ter grootte van circa 190m² gelegen in de Grote Dobbe

De gemeente Zoetermeer geeft hierbij kennis van de overdracht van een perceel water en het opheffen van een zakelijk recht van opstal aan de Ambachtsheer van Zoetermeer.

De gemeente Zoetermeer meent dat de Ambachtsheer van Zoetermeer de enige serieuze gegadigde is die in aanmerking komt voor de terug levering van het water. De gemeente Zoetermeer heeft daarbij het volgende in overweging genomen:

  • -

    Eén op één uitgifte is alleen mogelijk als er maar één gegadigde in aanmerking komt voor het vastgoed of redelijkerwijs te verwachten is dat er maar één serieuze gegadigde is. Dit moet de gemeente op basis van objectieve, toetsbare en redelijke criteria kunnen motiveren. Aangezien de waterpartijen zijn ingesloten door eigendom van de Ambachtsheer, en het feit dat deze tot 2013 bij de Heerlijkheid van Zoetermeer behoorden is het zowel praktisch als cultuurhistorisch perspectief logisch deze aan de Ambachtsheer terug te leveren.

  • -

    Uitgifte van gemeentegrond direct grenzend aan het perceel in eigendom van de gegadigde.

Vervaltermijn Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen tot verkoop, dan dient u uiterlijk binnen 20 kalenderdagen na publicatie van dit voornemen een kortgedingprocedure starten bij de rechtbank ‘s-Gravenhage. Dit doet u door een dagvaarding uit te brengen aan het adres van de gemeente Zoetermeer. Als u dit niet binnen 20 kalenderdagen doet, dan vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt.

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

Naar boven