Evenement ‘Pinkpop Glampink’, juni 2024

 

VERKEERSBESLUIT

 

Burgemeester en wethouders van Heerlen;

 

Gelet op:

De bepalingen van de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement verkeersregels en

verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het

Wegverkeer, de Algemene wet Bestuursrecht en het meest recente mandaatbesluit;

 

0verwegende dat

Op 21, 22 en 23 juni 2024 vindt in Landgraaf het popfestival Pinkpop plaats. Voor de bezoekers van dit meerdaagse evenement wordt op het sportpark Kaldeborn in Heerlen een tijdelijke camping ingericht. Ook wordt hier een Kiss & Ride zone voor het halen en brengen van bezoekers aan dit evenement gerealiseerd. Om gedurende het evenement het verkeer in de omgeving van het sportpark Kaldeborn vlot en toch veilig te kunnen laten plaatsvinden, zijn een aantal tijdelijk verkeersmaatregelen noodzakelijk, zoals éénrichtingsverkeer, geslotenverklaringen en parkeer- en stopverboden.

 

Uit oogpunt van

Het verzekeren van de veiligheid op de weg, het beschermen van weggebruikers en passagiers, het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan, het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer, het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade en het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden en de belangen/gevolgen als bedoeld in de Wet Milieubeheer en het verbeteren van de leefbaarheid.

 

Is het gewenst om

Het verkeer te reguleren. Daartoe worden op verschillende plaatsen verkeersmaatregelen genomen om gedurende het evenement “Pinkpop Glampink” het verkeer zo vlot en veilig mogelijk te kunnen laten plaatsvinden en om de bezoekers en bewoners in de directe omgeving zo min mogelijk overlast te laten hebben van dit evenement. Hiervoor worden op de wegen op en rond het sportpark tijdelijk éénrichtingsverkeer ingesteld. De Kerkraderweg gelegen tussen de Stadionbaan, het Herculespad en de Noorderkroon wordt gesloten verklaard. Op een gedeelte van de Stadionbaan Oostzijde wordt een verbod tot stilstaan ingesteld en op de Kerkraderweg gelegen tussen de Stadionbaan een parkeerverbod. Tenslotte wordt op de Kerkraderweg tussen de Pegasuslaan en de Euregioweg een verbod voor voetgangers ingesteld.

 

Motivering:

Door de bovengenoemde maatregelen te nemen op de weggedeeltes in de omgeving waar het evenement “Pinkpop Glampink” plaatsvindt, kan dit evenement veilig plaatsvinden en wordt de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer bevorderd.

 

Belangenafweging:

Om het evenement veilig te kunnen laten plaatsvinden zijn verkeersmaatregelen noodzakelijk. De belangen van de bewoners en bedrijven worden hierbij nauwelijks geschaad. De verminderde bereikbaarheid is van tijdelijke aard en staat in geen verhouding tot het belang van een vlotte en verkeersveilige verkeersafwikkeling tijdens het evenement. De gemeentelijke belangen wegen derhalve zwaarder dan de belangen van de overige belanghebbenden. Belanghebbenden worden niet onevenredig benadeeld door het treffen van de maatregel en er ontstaat geen onduidelijke verkeerssituatie.

 

Gehoord/Overleg:

Ingevolge artikel 24 van het BABW is vooraf overleg gepleegd met de politie. De Kerkraderweg, de Stationbaan, de Noorderkroon, het Herculespad en de Pegasuslaan zijn beheer bij de gemeente Heerlen.

 

Besluiten:

  • 1.

    Door middel van de plaatsing van de bordenE1 (Parkeerverbod) van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 aan beide zijden van de Kerkraderweg ter hoogte van de Stadionbaan Oost- en Westzijde een parkeerverbod in te stellen van 20 juni tot en met 24 juni 2024. Dit zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening van 25 maart 2024.

  • 2.

    Door middel van de plaatsing van de borden E2 (Verbod tot stilstaan) van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 op de Stadionsbaan Oostzijde een verbod tot stilstaan in te stellen van 20 juni tot en met 24 juni 2024. Dit zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening van 25 maart 2024.

  • 3.

    Door middel van de plaatsing van de borden C1 (gesloten in beide richtingen voor voertuigen, ruiters, en geleiders van rij- of trekdieren of vee) van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 op de Kerkraderweg ter hoogte van de Stadionsbaan Oost- en Westzijde, de Noorderkroon en het Herculespad een gesloten verklaring in te stellen van 20 juni tot en met 24 juni 2024. Dit zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening van 25 maart 2024.

  • 4.

    Door middel van de plaatsing van de borden C2,C3, C4-R, C4-L (eenrichtingsverkeer) van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, voorzien van het onderbord uitgezonderd fietsers, op de Stadionbaan eenrichtingsverkeer in te stellen waardoor verkeer vanaf de Kerkraderweg via de Westzijde van de Stadionbaan kan in rijden en vervolgens via de Stadionbaan via de Oostzijde de Kerkraderweg weer kan oprijden in te stellen van 20 juni tot en met 24 juni 2024. Dit zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening van 25 maart 2024.

  • 5.

    Door middel van de plaatsing van de borden D5-R (gebod volgen rijrichting) van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 het verkeer dat de Stadionbaan vanuit de Zuidzijde oprijdt, de rijrichting te laten volgen van het ingestelde eenrichtingsverkeer op de Stadionbaan van 20 juni tot en met 24 juni 2024. Dit zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening van 25 maart 2024.

  • 6.

    Door middel van de plaatsing van de borden C16 (gesloten voor voetgangers) ter hoogte van de Kerkraderweg een geslotenverklaring in te stellen voor voetgangers van 20 juni tot en met 24 juni 2024. Dit zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening van 25 maart 2024.

 

Ter inzage legging en bezwaar:

Het verkeersbesluit ligt met ingang van de dag na de publicatie gedurende zes weken voor een ieder kosteloos ter inzage in de Publiekshal van de gemeente Heerlen (Geleenstraat 25). Inzage is alleen mogelijk op afspraak. U kunt uw afspraak maken via het telefoonnummer +31 (0) 45 560 50 40 of 14045. De stukken worden dan voor u klaargelegd.

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u een bezwaarschrift bij ons indienen. Dit kunt u op twee manieren doen: digitaal of schriftelijk.

Een bezwaarschrift moet u indienen binnen 6 weken na de bekendmaking van het besluit. Let op: doe dit op tijd, anders wordt uw bezwaar niet inhoudelijk afgehandeld. Dit geldt ook als u nog in overleg bent met de behandelend ambtenaar. Stuur desnoods een voorlopig bezwaarschrift. Hierin kunt u aangeven dat u uw bezwaar op een later moment nog verder zal toelichten.

Digitaal indienen

U kunt niet via e-mail een bezwaarschrift bij ons indienen. U kunt met het formulier voor bezwaarschriften tegen een besluit van de gemeente Heerlen uw bezwaar digitaal indienen. Door het digitale formulier te gebruiken, doorloopt u op eenvoudige wijze de verschillende stappen bij het indienen van een bezwaarschrift. In het formulier vragen wij u of u er mee kunt instemmen dat de verdere correspondentie met u via e-mail plaatsvindt. De gemeente Heerlen kan u dan eenvoudig en efficiënt op de hoogte houden van het verloop van de verdere procedure. U ontvangt dan geen papieren post meer.

Schriftelijk indienen

Wilt u of kunt u geen gebruik maken van het digitale formulier? Dan kunt u uw bezwaarschrift ook per post of fax sturen naar: Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heerlen,

Postbus 1, 6400 AA, Heerlen, fax: (045) 560 3953.

Zet in uw bezwaarschrift ten minste:

- tegen welk besluit u bezwaar maakt;

- de datum en het kenmerk van het besluit waartegen u bezwaar maakt (stuur bij voorkeur een kopie mee);

- uw naam, adres en woonplaats;

- waarom u bezwaar maakt;

- uw handtekening

- als u voor iemand anders bezwaar maakt, bijvoorbeeld namens een bedrijf, stuur dan een machtiging mee.

Het bezwaar heeft geen schorsende werking.

Indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, kan -nadat bezwaar is gemaakt bij het College van Burgemeester en Wethouders- aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg, bestuursrechtelijke zaken, postbus 950, 6040 AZ Roermond, worden verzocht om een voorlopige voorziening te treffen. Hieraan zijn griffierechten verbonden.

Heerlen, 11 april 2024

Burgemeester en wethouders van Heerlen,

namens dezen,

Specialist Verkeer,

R.M.H. Schmeitz,

 

Bijlage:

Verkeersplan Evement Glampink juni 2024, van 25 maart 2024.

 

Naar boven