Ontwerp-saneringsprogramma “Geluidsanering Eindhovenseweg Steensel”

 

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Eersel maken op grond afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 89 van de Wet geluidhinder bekend dat zij van plan zijn een saneringsprogramma vast te stellen voor het project “Geluidsanering Eindhovenseweg Steensel”.

Het saneringsprogramma heeft tot doel het wegverkeerslawaai in de dorpskern Steensel ten gevolge van het wegverkeer op de Eindhovenseweg bij de saneringswoningen te beperken.

 

Onderzocht is wat de geluidbelasting ten gevolge van het wegverkeer op de gevels van de saneringswoningen is en hoe die kan worden teruggedrongen. De conclusie uit het onderzoek is dat in deze situatie het verlagen van de snelheid van 50 km/u naar 30 km/u in de dorpskern een doelmatige saneringsmaatregel is. Daarnaast zal voor 5 woningen buiten de kern onderzocht worden of de woningen in aanmerking komen voor aanvullende gevelmaatregelen om aan de wettelijke normen voor wat betreft het binnenniveau in de woningen te voldoen.

 

Ontwerp-saneringsprogramma bekijken

Het ontwerp-saneringsprogramma bestaande uit het akoestisch onderzoek, het UK/s formulier (subsidieaanvraagformulier) en de lijst met woningen ligt van 2 mei 2024 tot en met 13 juni 2024 ter inzage. Op afspraak kun je het ontwerp-saneringsprogramma ook op het gemeentehuis komen inzien. Maak hiervoor telefonisch een afspraak via telefoonnummer 0497 – 531 300.

 

Zienswijze

Tegen het ontwerp-saneringsprogramma kan iedereen gedurende bovengenoemde termijn zowel schriftelijk als mondeling zijn zienswijze naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Eersel, Postbus 12, 5520 AA Eersel. Voor een mondelinge zienswijze of vragen over het project kunt u een afspraak maken met de heer C. Bullens via 088 – 497 0443 of c.bullens@eersel.nl.

 

De schriftelijke zienswijzen moeten worden ondertekend en tenminste bevatten:

1. uw naam en adres;

2. de datum;

3. een omschrijving van het besluit waartegen de zienswijzen zijn gericht;

4. de motivering/onderbouwing van de zienswijzen.

 

 

Naar boven