Kennisgeving voornemen wijziging omgevingsplan Bloemenkampsweg 5

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Deventer bereiden een wijziging voor van het omgevingsplan. Deze wijziging zit op gronden aan de Bloemenkampsweg 5 te Lettele. Met deze kennisgeving kondigen burgemeester en wethouders, in overeenstemming met artikel 16.29 van de Omgevingswet, de voorgenomen wijziging van het omgevingsplan aan. Overeenkomstig artikel 10.2, lid 1 van het Omgevingsbesluit wordt bij deze kennisgeving aangegeven hoe burgers, bedrijven, maatschappelijke organisaties en bestuursorganen bij de voorbereiding worden betrokken.

 

Het plan

Op het perceel Bloemenkampsweg 5 is momenteel een melkveehouderij aanwezig. De initiatiefnemer wil het bedrijf beëindigen en daarmee alle bedrijfsmatige activiteiten staken. Ten behoeve van het planvoornemen wordt de landschapsontsierende bedrijfsbebouwing zoals de kuilvoeropslag, de ligboxenstal en werktuigenberging gesloopt.

Het karakteristieke achterhuis en de jongveestal/voormalige varkensschuur blijven behouden en worden verbouwd tot twee afzonderlijke woningen met bijbehorende bijgebouwen. Naast de sloop/nieuwbouw en de mogelijkheid om woningen te realiseren in karakteristieke gebouwen, wordt gebruik gemaakt van de Rood voor Rood regeling (‘Kansen uit buiten’) van de gemeente Deventer. Ter compensatie van het slopen van 1.406 m² landschapsontsierende bebouwing kan hiervoor één woning met bijgebouw worden gerealiseerd. Tevens wordt de bestaande bedrijfswoning gesloopt en hier een nieuwe karakteristieke woning voor teruggebouwd. In totaal worden hiermee vier wooneenheden gerealiseerd.

 

De locatie

De locatie bevindt zich aan de Bloemenkampsweg 5 te Lettele, kadastraal bekend gemeente Diepenveen, sectie K, perceelnummer 1086

 

Wijziging Omgevingsplan gemeente Deventer

De geplande erftransformatie past niet in het nu geldende omgevingsplan. Om toch de verwezenlijking van dit plan mogelijk te maken is voor de locatie een wijziging nodig van het omgevingsplan.

 

Participatie is in gang gezet en wordt voortgezet

De initiatiefnemer heeft bij de voorbereiding van het plan invulling gegeven aan (proces)participatie. Daartoe zijn er gesprekken gevoerd met direct omwonenden en eigenaars van percelen rondom het plangebied.

 

De gevoerde gesprekken geven voor de initiatiefnemer geen aanleiding om voor het verdere proces extra gesprekken in te plannen. Wel zal de ontwerpwijziging van het omgevingsplan voor een ieder ter inzage gelegd.

 

U kunt pas reageren op de wijziging tijdens de wettelijke procedure

De wijziging van het omgevingsplan vindt plaats volgens afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Dit betekent dat eerst een ontwerpbesluit wordt opgesteld. Dit ontwerpbesluit wordt zes weken ter inzage gelegd. Op het ontwerpbesluit kan eenieder tijdens deze periode richting de gemeente een reactie geven met een zienswijze. Om tot een ontwerpbesluit te komen betrekt de gemeente zo nodig andere bestuursorganen, zoals het waterschap en de provincie.

 

Er liggen nu nog geen stukken ter inzage

Daarom kunnen nog geen zienswijzen worden ingediend. Dat kan pas als het ontwerpbesluit voor het wijzigen van het omgevingsplan klaar is. Als het zover is, dan laten wij dat weten via een melding in het digitale Gemeenteblad.

 

Informatie

Voor informatie over het voornemen het omgevingsplan te wijzigen kunt u contact opnemen met de heer J. Huizing van het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling – Wonen en Gebiedsontwikkeling, via telefoonnummer 14 0570.

 

 

Naar boven