Aanvraag besluit Wet bodembescherming Waalbandijk ong. (Waalkwartier bouwblok 3) in Nijmegen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen heeft een evaluatieverslag ontvangen van een bodemsanering. In het verslag is aangegeven dat een deelsanering is uitgevoerd op een terrein langs de Waalbandijk. De saneringslocatie bevindt zich op het voormalige Honig-terrein. De locatie wordt van bedrijfsterrein omgevormd tot woongebied.

Het werk is gestart met de sloop van een groot deel van het Honigcomplex en het voormalige Talisgebouw. Daarna is ten behoeve van de toekomstige bebouwing het maaiveld op het gewenste niveau gebracht. Verder is een riool- en nutssleuf langs de Laan van Oost-Indië uitgegraven en van schone grond voorzien.

Tijdens de werkzaamheden is een lokale oliespot aangetroffen die door onderzoek in beeld is gebracht en vervolgens is gesaneerd. Uit de controlemonsters is gebleken dat de met minerale olie verontreinigde grond geheel is verwijderd.

Het terrein is afgewerkt met een laag puingranulaat, bestaande uit een deel van het op locatie gebroken slooppuin van het Honigcomplex. Hierdoor is de verontreinigde ondergrond tijdelijk afgedekt. De grond zal uiteindelijk duurzaam afgedekt worden met de nog te realiseren bebouwing. Hiervan wordt na afloop van de bouw opnieuw verslag uitgebracht dat wij ook weer zullen beoordelen en langs deze weg bekendmaken.

Het college beoordeelt het evaluatieverslag en daarmee ook het resultaat van de sanering.

Inzage

U kunt het evaluatierapport inzien via onderstaande snelkoppeling:

- Evaluatieverslag bodemsanering Waalkwartier bouwblok 3 in Nijmegen, Ortageo, kenmerk 217115/R08, 23 april 2024: https://www.odregionijmegen.nl/vergunningenpagina/download/D240379794

Het rapport is ook bij ons op te vragen. Hiervoor kunt u bellen met de heer R. Echten van Bureau Archeologie en Bodemkwaliteit, telefoon (06) 2568 3513. U kunt ook een e-mail sturen naar r.echten@nijmegen.nl.

Reactie

U kunt uw reactie op de stukken tot 2 weken na 2 mei 2024 sturen naar: Burgemeester en Wethouders van Nijmegen, t.a.v. Bureau Archeologie en Bodemkwaliteit (SR40), Postbus 9105, 6500 HG Nijmegen. U kunt ook mondeling of per email reageren bij de heer R. Echten.

Besluit

Als het college een besluit heeft genomen, wordt dit ook weer langs deze weg bekendgemaakt en ter inzage gelegd.

Naar boven