Gemeente Zeewolde, wijzigingsplan Zeewolde - Gruttoweg 2, (gewijzigd) vastgesteld

Op 26 maart 2024 heeft het college van burgemeester en wethouders het ‘wijzigingsplan Zeewolde – Gruttoweg 2’ (gewijzigd) vastgesteld.

 

Dit wijzigingsplan heeft betrekking op het perceel aan de Gruttoweg 2, gelegen in het landelijk gebied van de gemeente Zeewolde. Het plangebied wordt begrensd door het huidige perceel met de bijbehorende bebouwing. Ter plaatse van Gruttoweg 2 bevindt zich een agrarisch bedrijf met nevenactiviteit caravanstalling en een bijbehorende woning. Het wijzigingsplan maakt een vergroting van het bouwvlak mogelijk, zodat doorontwikkeling van het agrarisch bedrijf mogelijk is. De nevenactiviteit caravanstalling blijft behouden.

 

Bij de gewijzigde vaststelling is een aanpassing gedaan in artikel 2 van de regels. Sub c is toegevoegd om te zorgen dat er landschappelijke inpassing wordt gerealiseerd en in stand wordt gehouden. Daarnaast zijn er enkele aanpassingen gedaan in de waterparagraaf (4.7) van de toelichting. Wijzingen in de toelichting zijn geen formele wijzigingen van het wijzigingsplan.

Ter inzage

Het wijzigingsplan met ID nummer NL.IMRO.0050.WPGruttoweg2-VA01 ligt vanaf woensdag 1 mei 2024 gedurende 6 weken ter inzage bij het Publiekscentrum van het gemeentehuis in Zeewolde. U kunt het wijzigingsplan ook online inzien via de websites www.omgevingswet.overheid.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl. Om de stukken fysiek in te zien op het gemeentehuis moet vooraf een afspraak worden gemaakt op telefoonnummer 036-5229522.

Beroep instellen

Indien:

  • 1.

    u belanghebbende bent, of;

  • 2.

    u tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht over het ontwerp besluit, of;

  • 3.

    u aan kunt tonen dat u niet in staat bent geweest tijdig een zienswijze in te dienen, of;

  • 4.

    dat u zich niet kunt vinden in de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp wijzigingsplan,

 

kunt u vanaf donderdag 2 mei 2024 tot en met woensdag 12 juni 2024 tegen dit besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Dit kan ook online via het Digitaal Loket van de Raad van State.

 

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op donderdag 13 juni 2024, tenzij binnen die termijn in samenhang met een ingesteld beroep een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan ook online via het Digitaal Loket van de Raad van State.

 

Naar boven