Verkeersbesluit gehandicaptenparkeerplaats op kenteken ter hoogte van de Vivaldistraat 4 in Almelo

Kenmerk: UIT – 24114188

 

Burgemeester en Wethouders van Almelo:

Overwegingen ten aanzien van het besluit

dat de aanvrager, wonende aan de Vivaldistraat 4 in Almelo, heeft verzocht om reservering van een parkeerplaats bij de woning;

dat de aanvrager voldoet aan de voorwaarden, zoals die zijn gesteld in het gemeentelijk beleid van gehandicaptenparkeerplaatsen voor gehandicapten die zich niet of slechts met grote moeite over een korte afstand te voet kunnen voortbewegen;

dat het aanwijzen van een gehandicaptenparkeerplaats het beste kan geschieden ter hoogte van de Vivaldistraat 4, volgens de bijgevoegde situatieschets;

gelet op het vigerend mandaatbesluit, waarbij die bevoegdheid is gemandateerd aan de teammanager;

gelet op artikel 12 BABW en de artikelen 15 en 18 van de Wegenverkeerswet;

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost-Nederland, district Twente. Hij bracht hierover een positief advies uit (INT – 2388752).

 

BESLUIT

door het plaatsen van een bord model E6 van bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 met kentekenonderbord VZT-01-D ter hoogte van de Vivaldistraat 4 om aan te geven, dat deze parkeerplaats is gereserveerd voor de aanvrager, wonende aan Vivaldistraat 4 in Almelo. De gehandicaptenparkeerplaats komt op het meest linker parkeervak van de haaksparkeerstrook aan de noordzijde van de Rossinistraat. Het parkeervak moet worden aangepast, dit omdat het hier om een gehandicapten bus gaat die voorzien is van een laadsysteem voor een rolstoel. Het parkeervak dient 1 meter verlengd te worden met dezelfde type klinkers en daarna omringt worden door middel van normale banden. (dus geen invaliden opritje maken). Gehandicaptenparkeerplaats markeren door middel van een wit kruis.

Aan deze reservering de voorwaarde te verbinden dat bij vervanging of afschaffing van de auto met het kenteken VZT-01-D, bij verlies van de rijbevoegdheid of wanneer om enig andere reden de reservering van deze parkeerruimte niet langer noodzakelijk is, het college hiervan onmiddellijk schriftelijk door of namens de aanvrager in kennis wordt gesteld.

 

Almelo, 19 maart 2024

Namens Burgemeester en Wethouders van Almelo

Namens deze,

S.Jansen

Manager Advies en Regie

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Tegen dit besluit kunt u binnen zes weken na publicatie in het digitale Gemeenteblad bezwaar maken bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Almelo. Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en dient tenminste te bevatten:

 

  • 1.

    uw naam en adres;

  • 2.

    de datum waarop u het bezwaarschrift geschreven hebt;

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waar uw bezwaar zich tegen richt, en

  • 4.

    de gronden waarop uw bezwaar rust.

Wij wijzen u erop dat het indienen van bezwaar geen schorsende werking heeft. Daarvoor dient u, indien u bezwaar heeft gemaakt, zich te wenden tot de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel, Afdeling Bestuursrecht, met het verzoek om een voorlopige voorziening te treffen. De Voorzieningenrechter gaat hier alleen toe over als hij van oordeel is dat onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het verzoek om een voorlopige voorziening dient u te richten aan: Rechtbank Overijssel, Afdeling Bestuursrecht, t.a.v. de Voorzieningenrechter, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle.

Naar boven