Gemeente Bernheze - omgevingsvisie

 

De raad van de gemeente Bernheze, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 16 januari 2024;

gelet op artikel 3.1 en 3.2 van de Omgevingswet besluit onherroepelijk vast te stellen de omgevingsvisie Bernheze 2040 en de daarbij behorende Omgevingseffectrapportage (OER).

Waar gaat de Omgevingsvisie en de bijbehorende Omgevingsrapportage (OER) over? In de omgevingsvisie bepalen we onze lange termijn ambities en beleidsdoelen voor de fysieke leefomgeving. De omgevingsvisie is bindend voor ons als gemeente, maar bevat géén regels voor inwoners, bedrijven of andere overheden. De gemeente gaat zich inspannen om de in de omgevingsvisie genoemde ambities samen met de partners te realiseren. Dat betekent ook dat bij het inzetten van de andere gemeentelijke instrumenten van de Omgevingswet (omgevingsprogramma’s, het omgevingsplan of omgevingsvergunningen) en andere besluiten aangaande de fysieke leefomgeving, we rekening houden met de omgevingsvisie.

De OER laat zien welke gevolgen de ontwikkelingen uit de omgevingsvisie hebben voor de leefomgeving en hoe die eventueel beperkt kunnen worden door het treffen van maatregelen.

Voor meer informatie kun u contact opnemen met de projectgroep omgevingsvisie per email: Omgevingsvisie@Bernheze.org

De stukken zijn te raadplegen op https://www.samenbernheze.nl/omgevingsvisie/documenten+omgevingsvisie/default.aspx#folder=2652063 en in het Omgevingsloket.

 

Vastgesteld door de raad van de gemeente Bernheze in zijn openbare vergadering van 7 maart 2024.

 

Heesch, 1 mei 2024

Naar boven