Bekendmaking van voornemen verhuur perceel grond ten behoeve van een (P+R) parkeerterrein aan het Prinses Maximaplein 15S te ’s-Gravenhage

 

De Hoge Raad der Nederlanden heeft op 26 november 2021 het Didam-arrest gewezen (ECLI:NL:HR:2021:1778). Uit dit arrest en daarop volgende jurisprudentie vloeit onder andere voort dat de gemeente een onroerende zaak die zij voornemens is te verhuren openbaar dient aan te bieden zodat iedere serieuze gegadigde kenbaar kan maken dat hij in aanmerking wenst te komen om een huurovereenkomst te sluiten met de gemeente. Met deze publicatie geeft de gemeente Den Haag uitvoering aan haar verplichting uit het Didam-arrest om bij de verhuur van onroerende zaken tot een openbare selectieprocedure over te gaan.

 

De gemeente Den Haag heeft het voornemen om het perceel grond gelegen aan de Prinses Maximaplein 15S te ’s-Gravenhage, kadastraal geregistreerd als gemeente ’s-Gravenhage, sectie BF, nummer 4906 te verhuren. De gemeente wenst dat het gehuurde perceel grond wordt gebruikt ten behoeve van het faciliteren van een parkeervoorziening op een wijze dat tevens het gebruik van het openbaar vervoer wordt gestimuleerd. De gemeente Den Haag wenst in verband met bovenstaande de genoemde locatie te verhuren aan een aanbieder van openbaar vervoer binnen de stad Den Haag.

 

Potentiële gegadigden dienen in ieder geval te voldoen aan de volgende minimumvereisten:

 

  • -

    De gegadigde is een aanbieder van openbaar vervoer binnen de stad Den Haag;

  • -

    De gegadigde zal op het perceel grond een parkeervoorziening realiseren van in totaal 225 parkeerplaatsen waarvan ten minste 150 als Park and Ride (P+R) parkeerplaatsen worden ingezet. Inhoudende dat op vertoon van een geldig vervoersbewijs van een door gegadigde aangeboden openbaarvervoersvoorziening een doorreiskorting wordt gegeven op het in rekening gebrachte parkeertarief;

  • -

    Gegadigde zal voor eigen risico en rekening zorgdragen voor de benodigde voorzieningen (zoals een slagboom, kaartjesautomaat, intercom etc.) ter realisatie van het Park and Ride concept.

  • -

    Gegadigde zal voor eigen risico en rekening zorgdragen voor de exploitatie, het dagelijks beheer, het onderhoud en het afhandelen van klantvragen of meldingen van storingen.

  • -

    de gegadigde dient akkoord te gaan met een huurovereenkomst van 10 jaar.

 

Gegadigden die niet voldoen aan één van de hierboven vermelde minimumvereisten worden uitgesloten van verdere beoordeling van de ingediende inschrijving.

 

De gegadigden worden beoordeeld op basis van de bovenstaande minimumvereisten. Indien er meerdere partijen voldoen aan de hiervoor gestelde minimumvereisten zal door de gemeente een selectie worden gemaakt tussen de verschillende gegadigden op basis van de volgende gunningscriteria en de aan de hand daarvan toegekende punten:

 

  • -

    Per € 2,50 die aan doorreiskorting wordt verstrekt op het parkeertarief na vertoon van een vervoersbewijs kent de gemeente 1 punt toe;

  • -

    Voor iedere 20 plaatsen die worden gerealiseerd als Park and Ride plaatsen boven op de verplichte 150 Park and Ride plaatsen kent de gemeente 1 punt toe.

 

Indien u als gegadigde in aanmerking wenst te komen voor het huren van bovenstaande locatie voor het omschreven doel dan kunt u uw interesse aan de hand van de genoemde minimumvereisten en gunningscriteria binnen 3 weken na publicatiedatum gemotiveerd kenbaar maken door te e-mailen naar centralevastgoedorganisatie@denhaag.nl o.v.v. Prinses Maximaplein 15S te Den Haag.

 

 

Termijn reactie

U dient uw interesse uiterlijk op 17 mei 2024 gemotiveerd bij de gemeente kenbaar te maken door middel van het gebruik van het e-mailadres centralevastgoedorganisatie@denhaag.nl. Het verzoek van de gemeente is om de motivering met bijbehorende bijlagen/bewijsstukken in één e-mailbericht naar het voornoemde e-mailadres toe te sturen. De inhoud van aanvullende e-mailberichten wordt door de gemeente niet in de beoordeling meegenomen.

 

Indien na de beoordeling van de inschrijvingen en weging van de toegekende punten op basis van de gunningscriteria meerdere gegadigden zijn die een gelijk aantal punten hebben behaald, dan wordt door middel van een (notariële) loting bepaald welke gegadigde wordt geselecteerd. De gegadigden worden niet uitgenodigd voor het bijwonen van de loting en worden schriftelijk geïnformeerd over de lotingsuitslag en daarmee over de definitieve selectiebeslissing.

 

 

Bezwaar

Derden met een rechtens te honoreren belang die zich niet kunnen verenigen met de selectiebeslissing kunnen daartoe binnen 20 kalenderdagen na de datum van bekendmaking van de selectiebeslissing eventuele bezwaren bij de gemeente kenbaar maken. Dit kan door een gemotiveerd bericht te sturen naar het e-mailadres centralevastgoedorganisatie@denhaag.nl o.v.v. Prinses Maximaplein 15S te ’s-Gravenhage.

 

Indien een tijdige reactie wordt ontvangen, beoordeelt de gemeente de schriftelijke motivering binnen 14 dagen na het ontvangen van de bezwaren en zal zij u haar standpunt mededelen. Indien u zich vervolgens niet kunt verenigen met het standpunt van de gemeente, dan kunt u uiterlijk binnen 20 dagen na dagtekening van de brief waarin uw bezwaren door de gemeente ongegrond zijn verklaard, een procedure starten bij de rechtbank ’s-Gravenhage.

 

Bij gebreke van het tijdig aanhangig maken van een (kort) geding binnen voornoemde termijn, vervalt het recht om in rechte op te treden en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans zijn de desbetreffende rechten daartoe verwerkt.

 

Naar boven