Besluit tot wijziging van het Delegatiebesluit gemeente Druten 2022

De raad van de gemeente Druten;

 

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 25 oktober 2022;

 

gelet op artikel 2.8 van de Omgevingswet, afdeling 10.1.2 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 156 van de Gemeentewet

 

besluit

 

vast te stellen het volgende besluit tot wijziging van het Delegatiebesluit Druten 2022.

Artikel I Wijziging besluit

Het Delegatiebesluit gemeente Druten 2022 wordt gewijzigd als volgt:

 

(In de ‘bestaande tekst’ zijn de woorden en leestekens waaraan iets verandert, cursief gezet. In de ‘nieuwe tekst’ zijn de nieuwe woorden en leestekens vetgedrukt.)

 

Artikel 6 wordt gewijzigd als volgt:

 

Bestaande tekst

Nieuwe tekst

Wet milieubeheer

Bij het nemen van raadsbesluiten, waarvoor een milieueffectrapportage moet worden gemaakt: het verrichten van uitvoeringshandelingen milieueffectrapportage, zoals omschreven in de Wet Milieubeheer: § 7.2 M.E.R.-plichtig besluit § 7.5 Voorbereiding M.E.R. § 7.6 Beoordeling M.E.R. § 7.9 Evaluatie.

Milieueffectrapportage Omgevingswet

Bij het nemen van raadsbesluiten, waarvoor een milieueffectrapportage moet worden gemaakt: het verrichten van uitvoeringshandelingen milieueffectrapportage, zoals omschreven in afdeling 16.4 Milieueffectrapportage van de Omgevingswet. 

 

Artikel 10 wordt gewijzigd als volgt:

 

Bestaande tekst

Nieuwe tekst

Wet ruimtelijke ordening

1. Het beslissen tot het vaststellen van een exploitatieplan en de beslissing geen exploitatieplan vast te stellen, als bedoeld in artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening, voor zover dit exploitatieplan betrekking heeft op een wijzigingsplan als bedoeld in artikel 3.6, eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening.

2. Het beslissen tot het vaststellen van een exploitatieplan en de beslissing geen exploitatieplan vast te stellen, als bedoeld in artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening, indien dit exploitatieplan betrekking heeft op een omgevingsvergunning waarbij met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, sub 2 of 3, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht van het bestemmingsplan wordt afgeweken.

3. Dat voor de categorieën van gevallen genoemd in bijlage 1, waarin het college van burgemeester en wethouders met toepassing van artikel 2.12, eerste lid onder a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht in afwijking van het bestemmingsplan een omgevingsvergunning verleent, geen verklaring van geen bedenkingen van onze raad is vereist.

Vaststellen omgevingsplan

De gemeenteraad delegeert de bevoegdheid tot vaststelling van het omgevingsplan in de volgende gevallen:

1. Het wijzigen van het omgevingsplan voor een initiatief dat voldoet aan een wijzigingsbevoegdheid uit het omgevingsplan van rechtswege;

2. Het wijzigen van het omgevingsplan voor het aanwijzen, wijzigen en schrappen van een gemeentelijk monument;

3. Het verwerken van beleid in het omgevingsplan, indien de raad bij de vaststelling van het beleid akkoord is gegaan met uitwerking door het college;

4. Het opnemen van een verleende omgevingsvergunning voor een buitenplanse omgevingsplanactiviteit in het omgevingsplan, op grond van artikel 4.17 Omgevingswet.

 

Bijlage 1 en 2 komen te vervallen.

Artikel II Inwerkingtreding

Dit besluit treedt tegelijk met de Wet van 23 maart 2016, houdende regels over het beschermen en benutten van de fysieke leefomgeving (Omgevingswet) in werking.

Aldus vastgesteld door de gemeenteraad in de openbare raadsvergadering van 15 december 2022

De griffier,

E. Weijenberg

de voorzitter,

C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld

Naar boven