Voorgenomen verkoop bouwkavels De Koele II

De gemeente heeft het voornemen om, in verband met een voorkeursrecht, twee bouwrijpe bouwkavels in de nieuwe wijk De Koele II te Hoonhorst, te verkopen. Het betreft twee nog aan te wijzen bouwkavels. Op de bouwkavels van in totaal 700 m² mogen twee vrijstaande woningen of één twee-onder-één-kap woning worden gebouwd.

De gemeente is van mening dat de gegadigde de enige kandidaat is om twee kavels te kopen in De Koele II. De gemeente is met de gegadigde een aankoop van grond overeengekomen. Deze aankoop is tot stand gekomen in verband met de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk De Koele II. De grond die gegadigde aan de gemeente verkoopt is noodzakelijk voor de ontwikkeling van het plangebied. Met deze grond kan de gemeente voorzien in de behoefte van woningen in Hoonhorst.

Als tegenprestatie voor de verkoop van de grond aan de gemeente heeft de gegadigde de mogelijkheid om voorafgaand aan de eerste reguliere kaveluitgifte in De Koele II twee woningbouwkavels aan te wijzen en op een later moment, welke afhankelijk is van de uitgifte van de omliggende kavels, aan te kopen.

De gemeente zal na een wachttijd van minimaal twintig kalenderdagen na datum van deze publicatie uitvoering geven aan haar voornemen. Als u daar vragen of opmerkingen over heeft, kunt u contact opnemen met de heren H. Polman of J. Wullink van onze gemeente. Per mail bereikbaar op adres gemeente@dalfsen.nl en telefonisch op telefoonnummer 14 0529.

Dalfsen, 26 april 2024

 

Naar boven