Voorgenomen besluit tot verwijdering kunstwerk van Coen Wilderom ‘zonder titel’ bij de rotonde Breedweerlaan-Maerelaan, te Heemskerk.

Burgemeester en wethouders van Heemskerk maken bekend het voornemen om het kunstwerk van Coen Wilderom ‘zonder titel’ bij rotonde Breedweerlaan-Maerelaan te verwijderen op grond van artikel 4.17 van de Erfgoedwet. Het kunstwerk komt uit 1990 en bestaat uit twee goudkleurige stalen zuilen, die rusten op een driehoekige natuurstenen sokkel waarin een granieten baan is geslepen. Beide objecten liggen gespiegeld ten opzichte van elkaar. Het kunstwerk is in slechte staat. We hebben verschillende meldingen ontvangen over de kapotte en gevaarlijke staat van het kunstwerk. Herstellen is kostbaar en hiervoor is geen budget beschikbaar. Een minder ingrijpende restauratie is mogelijk. Hiermee kan echter geen garantie gegeven worden op het behoud van de staat van het kunstwerk. Binnen afzienbare tijd zouden er op andere plaatsen problemen kunnen ontstaan. Het kunstwerk zonder herstel laten liggen is niet wenselijk omdat het kunstwerk door verval gevaarlijke hoeken heeft en bijdraagt aan verloedering van de buitenruimte. Daarom hebben Burgemeester en wethouders besloten het kunstwerk te verwijderen.

 

Zienswijze

Voor zover geen advies wordt gevraagd als bedoeld in artikel 4.18 van de Erfgoedwet, kan een ieder gedurende zes weken na de dag van bekendmaking van het voornemen van het college zienswijzen indienen over de vraag of het cultuurgoed van bijzondere cultuurhistorische of wetenschappelijke betekenis is en onvervangbaar en onmisbaar voor het Nederlands cultuurbezit. Gedurende de termijn wordt niet overgegaan tot vervreemding van het cultuurgoed. Na deze termijn worden ingediende zienswijzen door het college beoordeeld en wordt zo nodig alsnog advies gevraagd als bedoeld in artikel 4.18.

 

Voor nadere inlichtingen en het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u bellen naar telefoonnummer 14 0251. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden opgestuurd naar post@heemskerk.nl of Postbus 1, 1960 AA Heemskerk.

 

 

Naar boven