Derde wijziging van de Beleidsregels bijzondere bijstand en minimaregelingen gemeente Barneveld

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Barneveld;

 

gelet op artikel 35 van de Participatiewet;

 

besluit:

 

vast te stellen de derde wijziging van de Beleidsregels bijzondere bijstand en minimaregelingen gemeente Barneveld

Artikel I  

Artikel 32, lid 5, van de Beleidsregels bijzondere bijstand en minimaregelingen gemeente Barneveld vervalt en wordt vervangen door:

 

  • 5.

    De toegangspas van het zwembad wordt eenmaal vergoed.

Artikel II  

  • a.

    In artikel 33, lid 2, van de Beleidsregels bijzondere bijstand en minimaregelingen gemeente Barneveld wordt “1 februari tot en met 31 augustus” vervangen door “1 februari tot en met 30 juni”.

  • b.

    In artikel 33, lid 4, van de Beleidsregels bijzondere bijstand en minimaregelingen gemeente Barneveld wordt “1 mei tot en met 31 augustus” vervangen door “1 mei tot en met 30 juni”.

  • c.

    Aan artikel 33 wordt een nieuw lid 5 toegevoegd, luidende:

    • 5.

      De toegangspas van het zwembad wordt eenmaal vergoed.

Artikel III  

In de toelichting op artikel 32 van de Beleidsregels bijzondere bijstand en minimaregelingen gemeente Barneveld wordt aan het einde toegevoegd: “Door wijzigingen bij het zwembad is de toegangspas niet langer een borgpas, maar een kooppas. Hierdoor kan de cliënt eenmaal een vergoeding krijgen voor de toegangspas van het zwembad. Als de toegangspas stuk gaat of de cliënt deze kwijtraakt, dan moet de cliënt zelf een nieuwe pas kopen.”

Artikel IV  

In de toelichting op artikel 33 van de Beleidsregels bijzondere bijstand en minimaregelingen gemeente Barneveld vervalt de zinsnede “De borg voor het pasje krijgt cliënt weer terug van het zwembad, zodra het pasje terug ingeleverd wordt, dus daarvoor ontvangt de cliënt geen vergoeding.”

 

Daarvoor in de plaats komt “Door wijzigingen bij het zwembad is de toegangspas niet langer een borgpas, maar een kooppas. Hierdoor kan de cliënt eenmaal een vergoeding krijgen voor de toegangspas van het zwembad. Als de toegangspas stuk gaat of de cliënt deze kwijtraakt, dan moet de cliënt zelf een nieuwe pas kopen.”

Artikel V  

Deze wijzigingen treden in werking op de dag na publicatie en werken terug tot en met 1 februari 2024.

Aldus vastgesteld op 9 april 2024,

Burgemeester en wethouders voornoemd,

W. Wieringa

Secretaris

J. van der Tak,

Burgemeester

Naar boven