Vastgesteld bestemmingsplan 'Waterschei 71 Melick'

Burgemeester en wethouders van Roerdalen maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 29 februari 2024 het bestemmingsplan 'Waterschei 71 Melick' heeft vastgesteld.

Het plan

Het bestemmingsplan ziet op de locatie Waterschei 71 te Melick, ook wel bekend als 'Oetsjpanning de Meuleberg'. In het bestemmingsplan wordt de mogelijkheid toegevoegd om 10 recreatieappartementen te realiseren. De functie van museum verdwijnt uit het bestemmingsplan. De bestaande horeca mogelijkheden blijven gehandhaafd.

Inzage en raadplegen

Het raadsbesluit en vastgestelde bestemmingsplan liggen met bijbehorende stukken vanaf 25 april 2024 voor 6 weken ter inzage bij het Servicepunt Roerdalen. De planstukken zijn ook elektronisch te raadplegen via (link) Regels op de kaart - Omgevingsloket (overheid.nl) onder de codering: NL.IMRO.1669.BPMLK2023Watersc71-VG01 .

Beroep instellen

Volgend uit artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan gedurende 6 weken, vanaf 25 april 2024, beroep worden ingesteld.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Als een beroepschrift is ingediend bestaat tevens de mogelijkheid om bij de voorzitter van de Afdeling een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking de dag na het aflopen van de beroepstermijn.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bram Schreurs van team Leefomgeving, telefoon: (0475) 538 888.

Naar boven