Besluit Wet bodembescherming voormalig Jonkerbosplein, Nijmegen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen heeft evaluatieverslagen ontvangen van een bodemsanering aan het Jonkerbosplein in Nijmegen. Daarbij is over ongeveer 100 m bovenop de verontreinigde grond een leeflaag met een breedte van ongeveer 15 m en een dikte van 1 tot 1,5 m in de vorm van een “J“ aangebracht. Daarvoor is schone grond gebruikt.

Op de eerdere bekendmaking zijn geen reacties binnengekomen.

Het college concludeert dat de sanering is uitgevoerd zoals dat in de Regeling uniforme saneringen is beschreven. Het college heeft ingestemd met het evaluatieverslag.

Inzage

U kunt het besluit en de erbij horende stukken inzien via onderstaande snelkoppelingen vanaf 26 april 2024. Ze kunnen ook digitaal worden ingezien bij de gemeentelijke informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 30 in Nijmegen. Er is een bezwarentermijn van 6 weken vanaf 26 april 2024.

Bezwaar

Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit kunnen in deze periode een bezwaarschrift indienen.

Als u bezwaar wilt maken, moet u het bezwaarschrift richten aan het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen, t.a.v. Afdeling Juridische Zaken, team rechtsbescherming (VJ50), Postbus 9105, 6500 HG Nijmegen. U kunt een bezwaarschrift ook digitaal indienen. Dat kan via een webformulier op de website van de gemeente Nijmegen (www.nijmegen.nl). Voor het indienen van een digitaal bezwaarschrift heeft u een DigiD nodig.

In het bezwaarschrift moet in ieder geval staan:

- Uw naam en adres;

- de datum;

- tegen welk besluit u bezwaar maakt;

- waarom u bezwaar maakt;

- ondertekening bezwaarschrift.

Voor vragen en aanvullende informatie kunt u contact opnemen met de heer S. Broekman, telefoonnummer: 024- 329 2434. U kunt ook een e-mail sturen naar s.broekman@nijmegen.nl.

Snelkoppelingen naar de besluiten en de onderliggende de stukken:

- Formulier BUS evaluatie sanering: https://www.odregionijmegen.nl/vergunningenpagina/download/D240239477

- Besluiten instemming evaluatieverslag bodemsanering: https://www.odregionijmegen.nl/vergunningenpagina/download/D240265142

Naar boven