Gemeente Amstelveen – ontwerpbeschikking omgevingsvergunning Amsterdamseweg 451 in Amstelveen

Z 2023 - 00000351

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning realiseren tuinhuis Amsterdamseweg 451 , in afwijk ing van het bestemmingsplan “Amstelveen Noord-West 2020 .

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken bekend dat zij voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen in afwijking van het bestemmingsplan Amstelveen Noord-West 2020, en dat in procedure wordt gebracht het ontwerpbesluit omgevingsvergunning Amsterdamseweg 451 in Amstelveen’ met de bijbehorende stukken (IDN: NL.IMRO.0362.OIAVHB16xB-OW01).

Op 1 januari 2024 is de omgevingswet in werking getreden. De Invoeringswet Omgevingswet regelt dat als vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet een aanvraag omgevingsvergunning is ingediend het oude recht van toepassing blijft totdat de omgevingsvergunning is afgehandeld.

Het ter plaatse geldende bestemmingsplan “Amstelveen Noord-West 2020” laat de beoogde tuinhuis niet toe op de onderhavige locatie achter de woning Amsterdamseweg 451. Op grond van artikel 2.12 eerste lid, sub a, onder 3 van de Wabo, en omdat de aangevraagde activiteit niet in strijd is met de goede ruimtelijke ordening, kan van het bestemmingsplan worden afgeweken middels de omgevingsvergunning.

Alvorens de omgevingsvergunning kan worden verleend wordt het ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteit ‘handelen in strijd met het bestemmingsplan’ en de activiteit ‘bouwen’ ter inzage gelegd met de gelegenheid tot het indienen van zienswijzen.

Terinzagelegging

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning ‘Amsterdamseweg 451’ met bijbehorende stukken liggen gedurende 6 weken ter inzage met ingang van 26 april 2024 tot en met 6 juni 2024.

De stukken zijn op de volgende wijze in te zien:

- in digitale vorm via de website Homepagina (ruimtelijkeplannen.nl) onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0362. OIAVHB16xB-OW01 ;

- via de gemeentelijke website http://ro0362.ropubliceer.nl ;

- in papieren vorm bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1 (alleen mogelijk op afspraak: 020-5404911).

Let op! Op 1 januari 2024 is de Omgevingswet in werking getreden. Bestemmingsplannen en Omgevingsvergunningen in afwijking van het bestemmingsplan zijn vanaf die datum in te zien via het Omgevingsloket. Via de site van ruimtelijkeplannen.nl wordt u automatisch doorgestuurd naar het Omgevingsloket. Via ‘Regels op de kaart’ kunt u het plan inzien.

Zienswijze n

Gedurende voornoemde termijn van 6 weken kan een ieder een zienswijze, betreffende het ontwerpbesluit omgevingsvergunning schriftelijk kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen, onder vermelding van Z2023-00000351. De zienswijze kan worden verstuurd naar Postbus 4, 1180 BA Amstelveen. Een zienswijze moet tenminste bevatten:

a. De naam en adres van de indiener;

b. De dagtekening;

c. Een omschrijving waartegen de zienswijze gericht is;

d. De gronden van de zienswijze.

Een zienswijze kan ook digitaal worden ingediend via zienswijzen-ro@amstelveen.nl. Een zienswijze kan naar keuze mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 020 540 4911 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

 

 

Naar boven