Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Molenstraat 12 t/m 24, Eerbeek” gemeente Brummen

 

Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Brummen maakt op grond van artikel

3.8 van de Wet ruimtelijke ordening(Wro), bekend dat de gemeenteraad op donderdag 18 april 2024 het bestemmingsplan “Molenstraat 12 t/m 24, Eerbeek” en de daarbij behorende stukken gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Ligging plangebied en doel van het bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan herziet de bestemmingsplannen “Buitengebied 2008” en “Kom Eerbeek” ter plaatse van de woningen aan de Molenstraat 12 t/m 24 in Eerbeek en de daarachter gelegen agrarische percelen. Door het wijzigen van de bestemming van ‘Agrarisch met landschapswaarden’ naar de bestemmingen ‘Wonen’ en ‘Tuin’ wordt het feitelijke gebruik geformaliseerd. Daarbij is er in de regels passende bescherming geboden aan de waardevolle openheid van de es.

 

Gewijzigde vaststelling

In de tuinbestemmingsregels (artikel 3) van het ontwerpbestemmingsplan zijn enkele ambtshalve wijzigingen doorgevoerd om de hoeveelheid oppervlakteverhardingen in de nieuwe formele achtertuinen te beperken. Daarnaast zijn er in de regels (artikel 1 t/m 4) nog enkele kleine correcties doorgevoerd ter aanscherping en verduidelijking van de regels. Deze aanpassingen zijn niet van (grote) invloed op de inhoud van het plan, maar zijn wel relevant in het kader van het klimaat, de bescherming van het waardevolle open en groene karakter van de es en juiste interpretatie van regels in het kader van de uitvoerbaarheid en handhaafbaarheid van het plan.

 

Inzage termijn

Analoog

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf vrijdag 26 april 2024 tot en met donderdag 6 juni 2024, tijdens openingstijden, ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis (Engelenburgerlaan 31, Brummen). Voor analoge inzage graag eerst een afspraak maken.

 

Inzage termijn

Analoog

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf vrijdag 26 april 2024 tot en met donderdag 6 juni 2024, tijdens openingstijden, ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis (Engelenburgerlaan 31, Brummen). Voor analoge inzage graag eerst een afspraak maken.

 

Digitaal

Het vastgestelde bestemmingsplan is digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.brummen.nl (onder Inwoner en ondernemer / Bouwen en Wonen / Bestemmingsplannen / Bestemmingsplannen in procedure). Het bestemmingsplan is tevens te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl via onderstaande link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0213.BPEEKOM300011-va01

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op:

http://ruimtelijkeplannen.brummen.nl/ro/ro/ NL.IMRO.0213.BPEEKOM300011-/NL.IMRO.0213.BPEEKOM300011-va01

 

Beroep gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan

Vanaf vrijdag 26 april 2024 tot en met donderdag 6 juni 2024 kan tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan beroep worden ingesteld.

 

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Voor burgers is het mogelijk digitaal beroep in te stellen. De voorwaarden voor het indienen van een digitaal beroepschrift staan op www.raadvanstate.nl. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u de Voorzitter van genoemde afdeling vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer E. Bronsvoort, via telefoonnummer (0575) 56 82 33 of per e-mail via e.bronsvoort@brummen.nl.

 

Naar boven