Regeling tot wijziging van de Mandaatregeling Meierijstad (12e wijziging)

Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van de gemeente Meierijstad, ieder voor zover bevoegd;

gelet op het bepaalde in afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht, artikel 59a van de Gemeentewet en de overige van toepassing zijnde wettelijke voorschriften;

overwegende, dat het wenselijk is de Mandaatregeling met bijbehorende registers te actualiseren;

b e s l u i t:

vast te stellen de:

Regeling tot wijziging van de Mandaatregeling Meierijstad (12e wijziging)

I Wijziging/toevoeging registers

 

A.

Het register WERKATELIER BURGERZAKEN EN KCC wordt gewijzigd vastgesteld conform de bijlage bij dit besluit.

Toelichting:

In het nieuwe register is in rubriek 8 opgenomen het collegebesluit van 18 juli 2023 om:

  • het grondgebied van de gehele gemeente aan te wijzen als tijdelijk huis van de gemeente. Hierdoor kan de bestaande mandatering van deze bevoegdheid vervallen.

  • de bevoegdheden m.b.t. de benoeming/aanwijzing van (tijdelijk) onbezoldigde ambtenaren van de burgerlijk stand te mandateren.

B.

Het register van het WERKATELIER INTEGRALE VEILIGHEID, OPENBARE ORDE EN VEILIGHEID EN CRISISBEHEERSING wordt gewijzigd vastgesteld conform de bijlage bij dit besluit.

Toelichting:

  • In rubriek 2 is Bureau jeugdzorg vervangen door Veilig Thuis. Het betreft hier een technische aanpassing

  • In de nieuwe rubriek 5 zijn de bevoegdheden m.b.t. de Crisis outreachende zorg (Wet vggz en de Wet zorg en dwang) en de taakverdeling tussen de WERKATELIERS INTEGRALE VEILIGHEID, OPENBARE ORDE EN VEILIGHEID EN CRISISBEHEERSING en SOCIAAL TEAM VEGHEL, SOCIAAL TEAM SCHIJNDEL EN SOCIAAL TEAM SINT-OEDENRODE vastgelegd. Het betreft hier de vastlegging van de mandaatregeling van de afspraken opgenomen in de eerder dit jaar door het college vastgestelde nota Herinrichting crisis en outreachende zorg Meierijstad. De regierol blijft bij de gemeente en de uitvoerende bevoegdheden komen te liggen bij de regionale instellingen.

  • Zie ook hieronder bij C

C.

Het register van de WERKATELIERS SOCIAAL TEAM VEGHEL, SOCIAAL TEAM SCHIJNDEL EN SOCIAAL TEAM SINT-OEDENRODE worden gewijzigd vastgesteld conform de bijlage bij dit besluit

Toelichting:

  • In de nieuwe rubriek 7 zijn de bevoegdheden m.b.t. de Crisis outreachende zorg (Wet vggz en de Wet zorg en dwang) en de taakverdeling tussen de WERKATELIERS INTEGRALE VEILIGHEID, OPENBARE ORDE EN VEILIGHEID EN CRISISBEHEERSING en SOCIAAL TEAM VEGHEL, SOCIAAL TEAM SCHIJNDEL EN SOCIAAL TEAM SINT-OEDENRODE vastgelegd. . Het betreft hier de vastlegging van de mandaatregeling van de afspraken opgenomen in de eerder dit jaar door het college vastgestelde nota Herinrichting crisis en outreachende zorg Meierijstad. De regierol blijft bij de gemeente en de uitvoerende bevoegdheden komen te liggen bij de regionale instellingen. Zie ook hierboven bij B.

D.

Aan de regeling wordt een register van het werkatelier INFORMATIEBEHEER toegevoegd.

Toelichting:

In dit nieuwe register zijn de mandaten m.b.t. de archiefzorg vastgelegd. Deze wijziging hangt samen met de vaststelling van de beheerregeling.

II Inwerkingtreding  

 

Deze regeling treedt in werking op de eerste dag na die van de bekendmaking en werkt, voor wat betreft de mandatering van de bevoegden op grond van de aanwijzing/ benoeming van de van (tijdelijk) onbezoldigde ambtenaren van de burgerlijk stand terug tot 18 juli 2023.

Aldus vastgesteld op 19 december 2023.

Burgemeester en wethouders voornoemd,

De secretaris, De burgemeester,

De burgemeester voornoemd,

MANDAATREGELING MEIERIJSTAD - REGISTER WERKATELIER BURGERZAKEN EN KCC

MANDAATREGELING MEIERIJSTAD - REGISTER WERKATELIER BURGERZAKEN EN KCC (Tekst na 12e wijziging Mandaatregeling)

AD=Algemeen Directeur TD= Themadirecteur DIR = Directie L= Leidinggevende atelier M = Medewerkers atelier die zijn belast met de betreffende werkzaamheden. Maak geen gebruik van mandaat in de gevallen genoemd in de Mandaatregeling!

Omschrijving bevoegdheid

Betrokken

orgaan

afdoenings- en teken-mandaat

Onder-mandaat

Specifieke bepalingen

1. PASPOORTEN EN NEDERLANDSE IDENTITEITSKAARTEN

Besluiten op grond van de Paspoortwet en de op deze wet gebaseerde uitvoeringsbesluiten met betrekking tot paspoorten en identiteitskaarten

 

Burg./BenW

M

 

 

2. RIJBEWIJZEN

Besluiten op grond van de Wegenverkeerswet en de op deze wet gebaseerde uitvoeringsbesluiten met betrekking tot rijbewijzen.

Burg.

M

 

 

3. VREEMDELINGENWET

Uitoefening van de bevoegdheden die door de Minister van Vreemdelingenzaken en Integratie bij besluit van 1 april 2004 zijn gemandateerd aan de Burg..

Burg.

M

 

 

4. RIJKSWET OP HET NEDERLANDERSCHAP

a. Het nemen van besluiten en het geven van adviezen op grond van de Rijkswet op het Nederlanderschap en de Regeling verkrijging en verlies Nederlanderschap

b. Het in ontvangstnemen van een schriftelijke verklaring, het beoordelen ervan en het (al dan niet) bevestigen van de verkrijging van het Nederlanderschap op grond van de Rijkswet op het Nederlanderschap en de Regeling verkrijging en verlies Nederlanderschap

c Het opvragen van inlichtingen uit de algemene documentatieregisters van de Centrale Justitiële Documentatie en de politieregisters in het kader van Rijkswet Nederlanderschap, de Wet justitiële en strafvorderlijke gegevens en de Rijkswet op het Nederlanderschap

Burg.

M

 

 

5. VERKIEZINGEN

Besluiten met betrekking tot de uitvoering van de Kieswet en de op deze wet gebaseerde uitvoeringsbesluiten.

Burg./ BenW / voorzitter van het hoofd en/of centraal stembureau

M

 

 

6. DIVERSE DOCUMENTEN

a. Besluiten m.b.t. de afgifte van bewijzen van Nederlanderschap, geen reispapier zijnde.

b. Besluiten m.b.t. legalisatie van handtekeningen.

c. Het betekenen van gerechtelijke stukken.

 

 

Burg

 

M

 

 

7. BASISREGISTRATIE PERSONEN

a. Besluiten m.b.t. de uitvoering van de Wet BRP en daarop gebaseerde uitvoeringsvoorschriften (waaronder ook gemeentelijke regelgeving).

b. Aanwijzen van ambtenaren die bevoegd zijn tot het afnemen van een verklaring onder eed of belofte

 

B en W/Burg.

 

M

 

L

 

 

.

8. BURGERLIJKE STAND

a. Aanwijzen (tijdelijk onbezoldigd) buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor het eenmalig voltrekken van een huwelijk of het registreren van een partnerschap.

b Aanwijzen (on)bezoldigd buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand

B en W

a. M:

b. L

 

 

 

9. LIJKBEZORGING

a. Besluiten m.b.t. de uitvoering van de Wet op de Lijkbezorging en de daarop gebaseerde uitvoeringsbesluiten.

b. Bevoegdheid m.b.t. de benoeming van gemeentelijke lijkschouwers

 

BenW/Burg.

 

M

 

directeur van de GGD

Is bij afzonderlijk besluit van het college gemandateerd aan de directeur van de GGD

10. GEVONDEN EN VERLOREN VOORWERPEN

Het nemen van alle besluiten bedoeld in de artikelen 5:5 t/m 5:12 van het Burgerlijk Wetboek m.b.t. gevonden zaken, voor zover geen betrekking hebbende op (brom-) fietsen en zwerfdieren. (besluiten m.b.t. deze gevonden zaken zie Werkatelier openbaar gebied)

Burg

M

 

 

MANDAATREGELING MEIERIJSTAD - REGISTER WERKATELIER INTEGRALE VEILIGHEID, OPENBARE ORDE EN VEILIGHEID EN CRISISBEHEERSING

MANDAATREGELING MEIERIJSTAD - REGISTER WERKATELIER INTEGRALE VEILIGHEID, OPENBARE ORDE EN VEILIGHEID EN CRISISBEHEERSING( tekst na 12e wijziging Mandaatregeling)

AD=Algemeen Directeur TD= Themadirecteur DIR = Directie L= Leidinggevende atelier M = Medewerkers atelier die zijn belast met de betreffende werkzaamheden. Maak geen gebruik van mandaat in de gevallen genoemd in de Mandaatregeling !

Omschrijving bevoegdheid

Betrokken

orgaan

afdoenings- en teken-mandaat

Onder-mandaat

Specifieke bepalingen

1. Opiumwet

Besluiten o.g.v. artikel 13b Opiumwet; met toepassing van het beleid inzake bestuurlijke handhaving van artikel 13b Opiumwet en het daarop vastgestelde Handhavingsarrangement

Burgemeester

M

 

Zie ook REGISTER ALGEMEEN HANDHAVING (instemming portefeuillehouder met formeel besluit)

2. Huisverbod

a. Ondertekening van het door de burgemeester te nemen besluit tot het opleggen van een huisverbod als bedoeld in artikel 3 lid 1 Wet tijdelijk huisverbod en het verrichten van navolgende feitelijke handelingen ter uitvoering van een huisverbod:

1. Ingeval van kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan, alvorens te besluiten tot het wel of niet opleggen van een huisverbod, overleg te plegen met Veilig Thuis (artikel 3 lid 1 juncto art. 2 lid 3 Wet tijdelijk huisverbod);

2. In een dermate spoedeisende situatie dat het huisverbod niet tevoren op schrift gesteld kan worden, het huisverbod mondeling aan te zeggen aan de uit huis te plaatsen persoon (artikel 3 lid 1 juncto artikel 2 lid 7 Wet tijdelijk huisverbod);

3. Het mededelen van het huisverbod en de consequentie van niet naleven, aan de huisgenoten van de uithuisgeplaatste, de aangewezen instantie vooradvies en/of hulpverlening en Veilig Thuis (ingeval van kindermishandeling of een vermoeden daarvan) (artikel 3 lid 1 juncto artikel 2 lid 8 Wet tijdelijk huisverbod).

4. Het binnen 24 uur regelen van juridische bijstand voor de uithuisgeplaatste nadat hij/zij hiertoe de eventuele wens te kennen heeft gegeven en wel voor de duur van de behandeling van het verzoek voor een voorlopige voorziening bij de rechtbank (artikel 3 lid 1 juncto artikel 5 lid 1 Wet tijdelijk huisverbod).

b. Het in zeer spoedeisende gevallen waarin onmiddellijk optreden vereist is opleggen van een huisverbod.

 

Burgemeester

 

Hulpofficier van justitie (HOVJ) belast met de uitvoering van het huisverbod.

 

 

3. Bevolkingszorg

Bevoegdheden m.b.t. piketdiensten en aanwijzing functionarissen bevolkingszorg.

Burgemeester

Veiligheids-regio

 

(Zie Mandaatregeling bevolkingszorg van de Veiligheidsregio)

4. Gebiedsontzegging /gebiedsverbod

Besluiten m.b.t. het opleggen van een gebiedsontzegging als bedoeld in artikel 2:78 van de APV en het opleggen van verboden en geboden als bedoeld in artikel 172a en 172b van de Gemeentewet (de Wet maatregelen bestrijding voetbalvandalisme en ernstige overlast).

Burgemeester

Teamchef politie /HOVJ/ M

ambtenaren aangesteld voor de uitvoering van de politietaak

Mandaat Districtschef politie geldt alleen voor het geven van een waarschuwing en het opleggen van een eerste gebiedsontzegging (2:78 APV) en het in verband daarmee behandelen van zienswijzen. (zie betreffende beleidsregels)

Mandaat voor het uitoefenen van voorbereidings- en uitvoeringshandelingen (waaronder het afwikkelen van zienswijzen) m.b.t. de niet aan de politie gemandateerde bevoegdheden wordt verstrekt aan de medewerkers van het werkatelier.

5. Bevoegdheden op grond van de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg en de Wet zorg en dwang, met uitzondering van de bevoegdheid van de burgemeester m.b.t:

a. een crisismaatregel, als bedoeld in hoofdstuk 7 van de Wet vggz en;

b. een beschikking tot inbewaringstelling, als bedoeld in artikel 29 van de Wet zorg en dwang,

samenhangend met de uitvoering van in ieder geval de volgende (7) taken:

1 o Meldfunctie

2o Bemoeizorg

3o Horen (Wvggz / Crisismaatregel)

4o Uitvoeren van een verkennend onderzoek (Wvggz/ zorgmachtiging)

5o Psychosociale crisisinterventie buiten kantooruren

6o Psychosociale crisisinterventie en outreachende interventies binnen kantooruren

7o Liaisonfunctie zorg en veiligheid

 

Burgemeester/ BenW

M/ Directeur Wijk GGD, CvTB en CIT/Farent

Medewerkers Wijk GGD, CvTB en CIT/Farent

M = Procesregisseur en adviseur Zorg en Veiligheid samen met Consulent zorg en veiligheid van Werkateliers sociaal team Veghel, sociaal team Schijndel en sociaal team Sint-Oedenrode (zie ook register van die Werkateliers).Aan M worden toegekend de regievoerende en coördinerende taken voor de inzet door medewerkers van de Wijk GGD, CvTB en CIT/ Farent.

Directeuren Directeur Wijk GGD, CvTB en CIT/Farent zijn bevoegd tot verlening van ondermandaat aan hun medewerkers. Het betreft hier de taken verband houdende met de daadwerkelijke zorgverlening aan inwoners waarbij nood is aan psychosociale (crisis)interventies.

De bevoegdheden van de burgemeester m.b.t. crisismaatregelen, als bedoeld in hoofdstuk 7 van de Wet vGGZ en artikel 29 van de wet Dwang en Zorg zijn niet gemandateerd.

MANDAATREGELING MEIERIJSTAD - REGISTER WERKATELIERS SOCIAAL TEAM VEGHEL, SOCIAAL TEAM SCHIJNDEL EN SOCIAAL TEAM SINT-OEDENRODE

MANDAATREGELING MEIERIJSTAD - REGISTER WERKATELIERS SOCIAAL TEAM VEGHEL, SOCIAAL TEAM SCHIJNDEL EN SOCIAAL TEAM SINT-OEDENRODE (Tekst na 12e wijziging Mandaatregeling)

AD=Algemeen Directeur TD= Themadirecteur DIR = Directie L= Leidinggevende atelier M = Medewerkers atelier die zijn belast met de betreffende werkzaamheden. Maak geen gebruik van mandaat in de gevallen genoemd in de Mandaatregeling !

De Sociaal teams zijn elk bevoegd voor de werkzaamheden binnen hun werkgebied

Omschrijving bevoegdheid

Betrokken

orgaan

afdoenings- en teken-mandaat

Onder-mandaat

Specifieke bepalingen

1. WMO ALGEMEEN

Besluiten m.b.t. aanvragen op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning en de daarop gebaseerde verordeningen en regelingen.

BenW

M

 

 

2. WMO BESCHERMD WONEN

Besluiten met betrekking tot beschermd wonen op grond van de Verordening maatschappelijke ondersteuning:

a. het bepalen en organiseren van de toegang Beschermd Wonen voor Brabant Noordoost-oost;

b. de bevoegdheid te beslissen op aanvragen voor Beschermd Wonen;

c. de bevoegdheid te beslissen op bezwaarschriften tegen besluiten over Beschermd Wonen;

d. het in beroep en hoger beroep voeren van verweer in zaken over Beschermd Wonen;

e. het instellen van hoger beroep in zaken over Beschermd Wonen.

 

BenW

 

a,c,d,e:

BenW Den Bosch

b. Directeur dienst Publiekszaken van de gemeente Den Bosch

 

a,d en e: M. gemeente Den Bosch

 

 

3. SOCIALE ZAKEN

a. Besluiten m.b.t. uitkeringen op grond van de Participatiewet, IOAW / IOAZ, Wi (Wet inburgering), Wko (Wet Kinderopvang), inclusief beoordeling of voldaan wordt aan de Wet taaleis participatiewet

b. Besluiten m.b.t. toepassing van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening, de Wet schuldsanering natuurlijke personen(WSNP) en de Wet hersteloperatie toeslagen .

c. Het toepassen van een afstemming o.g.v. de Afstemmingsverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ.

d. Besluiten m.b.t. het opleggen van een bestuurlijke boete op grond van Titel 5:4 Awb en de daarop gebaseerde beleidsregels.

e. Het verstrekken van informatie aan onderhoudsplichtige ex-partners van bijstandscliënten.

f. Besluiten m.b.t. het instellen van verhaal voortvloeiend uit de Participatiewet, IOAW en IOAZ.

g. Het nemen van besluiten tot het instellen van verhaal in rechte van bijstand voortvloeiend uit de Participatiewet, IOAW en IOAZ.

h. Het opstellen van een trajectplan voor de uitstroom van uitkeringsgerechtigden uit de Participatiewet, IOAW, IOAZ en WI;

i. Het verstrekken van voorschotten op uitkeringen op grond van de Participatiewet, IOAW en IOAZ.

j. Het besluiten tot het buiten invordering stellen/kwijtschelden van vorderingen voortvloeiende uit de Participatiewet, IOAW, IOAZ, WI, Bbz-2004 en uit onverschuldigde betaling.

k. Het nemen van besluiten tot toekenning uitkeringen voortvloeiende uit mediation en procedure bezwaar en beroep en het beslissen tot buiten invorderingstelling.

l. Het vertegenwoordigen van de gemeente bij het passeren van notariële akten tot vestiging van Krediethypotheken ingevolge de Participatiewet. Het meewerken aan rangwisseling en doorhaling hypotheek. Het verlenen van volmacht aan derden ter uitvoering van deze rechtshandelingen.

m. Het vertegenwoordigen van de gemeente in alle buitengerechtelijke rechtshandelingen uit hoofde van de verhaalbepalingen voortvloeiende uit de Participatiewet, IOAW, IOAZ en WWB.

n. Besluiten m.b.t. het terugvorderen bij niet voldoen aan een aflossingsverplichting op grond van de Participatiewet, IOAW, IOAZ, WI, Bbz-2004 en uit onverschuldigde betaling en WWB.

 

BenW

 

M

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L)

 

Ad b.

10 Mandaat bevoegdheid tot het beslissen op aanvragen om een minnelijke schuldregeling/wettelijke schuldregeling WSNP : M = klantmanagers gemeente Den Bosch.

20 Mandaat voor besluitvorming en alle overige handelingen ter uitvoering van de Wet hersteloperatie toeslagen (inclusief doorverlening machtiging belastingdienst aan college ) M = Consulenten schuldhulpverlening

Ad j: Voorwaarde voor besluitvorming is dat de besluiten bij bedragen vanaf € 6000,--niet mogen worden genomen zonder instemming van de leidinggevende.

Ad l: Medewerker is bevoegd mits wordt gehandeld met instemming leidinggevende.

4. JEUGDWET

Voorbereiding besluiten op grond van de Jeugdwet, waaronder in ieder geval begrepen:

a. Het doen van een vooronderzoek na melding van een hulpvraag of melding en daarmee samenhangende bevoegdheden of het in overleg met de jeugdige of de ouders afzien van een vooronderzoek (Integrale Verordening Sociaal Domein);

b. Het vooraf volledig, objectief en in begrijpelijke bewoordingen inlichten van de jeugdige en de ouder over te maken keuze voor een PGB dan wel een Zin-voorziening (artikel 8.1.6 Jeugdwet);

c. Het maken van een schriftelijk verslag van het onderzoek (Integrale Verordening Sociaal Domein

BenW

M (Consulent Jeugd) en Directeur Ons welzijn/ MEE/Farent

/Lumens/

GGD, Dyslexieteam samenwerkings-verband passend onderwijs, alsmede Medewerkers Team Toegang van die instellingen

 

 

Consulenten Jeugd van de gemeente Meierijstad en in kolom 3 genoemde functionarissen van de externe instellingen zijn gelijkelijk bevoegd.

Functionaris dient te beschikken over een VOG met een geldigheidsduur conform SKJ-voorwaarden en te voldoen aan alle overige wettelijke kwaliteitseisen .

 

 

5. Besluiten op grond van de Jeugdwet (vrijwillig kader)

a. Het nemen van een besluit op een aanvraag voor een individuele voorziening voor jeugdhulp, inclusief besluit PGB of ZIN (artikel 2.3 eerste lid en art. 8.1.1 Jeugdwet, Integrale Verordening Sociaal Domein en de daarop gebaseerde nadere regels);

b. Het treffen van een noodzakelijke voorziening op grond waarvan ouders in staat worden gesteld de ouderlijke zorg binnen het bestaande gezinsverband te continueren bij kortdurend verblijf (artikel 2.3, derde lid Jeugdwet);

c. Het bepalen dat een voorziening op het gebied van jeugdhulp en verblijf niet zijnde verblijf bij een pleegouder van de Jeugdwet nodig is. (artikel 6.1.2 vijfde lid Jeugdwet);

d. Het nemen van een besluit tot herzien dan wel intrekken van een besluit tot het toekennen van een individuele voorziening of persoonsgebonden budget. Het nemen van een besluit tot het terugvorderen van het PGB of het terugvorderen van de geldswaarde van een ZIN-voorziening.(artikel 8.1.4. Jeugdwet en Integrale Verordening Sociaal Domein);

e. Het al dan niet steekproefsgewijs onderzoek doen naar rechtmatige besteding van PGB. (Integrale Verordening Sociaal Domein).

BenW

M

 

 

6. Besluiten op grond van de Jeugdwet (gedwongen kader):

a. Het doen van een verzoek tot onderzoek bij de Raad voor de Kinderbescherming indien een gezagsmaatregel overwogen moet worden (artikel 2.4 Jeugdwet);

b. Het indienen van een verzoek bij de Raad voor de Kinderbescherming gericht op het verkrijgen van een machtiging, een spoedmachtiging of een voorwaardelijke machtiging. Het doen van mededelingen aan de Raad voor de Kinderbescherming hierover (artikel 6.1.8 eerste lid en art. 6.1.12 zesde lid Jeugdwet);

c. Het treffen van een passende (tijdelijke) maatregel in geval van crisis, jeugdhulp toewijzen gedurende maximaal 4 weken;

d. Vertegenwoordiging bij de kinderrechter. Het namens het college op het gebied van de jeugdhulp aanwezig zijn bij en het verstrekken van inhoudelijke informatie aan de rechtbank bij zaken niet zijnde gemeentelijke bezwaar- en beroepsprocedures Awb;

e. Het versturen van berichten en het ontvangen van notificaties d.m.v. Collectieve Opdracht Routeer Voorziening (CORV(artikel 2.4 eerste lid Jeugdwet).

BenW

M (Consulent Jeugd) en Directeur Ons welzijn/

/Farent

/Lumens/

GGD/Medewerker Team Toegang van die instellingen

 

Consulenten Jeugd van de gemeente Meierijstad en in kolom 3 genoemde functionarissen van de externe instellingen zijn gelijkelijk bevoegd.

Functionaris dient te beschikken over een VOG met een geldigheidsduur conform SKJ-voorwaarden en te voldoen aan alle overige wettelijke kwaliteitseisen .

7. Bevoegdheden op grond van de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg en de Wet zorg en dwang, met uitzondering van de bevoegdheid van de burgemeester m.b.t:

a. een crisismaatregel, als bedoeld in hoofdstuk 7 van de Wet vggz en;

b. een beschikking tot inbewaringstelling, als bedoeld in artikel 29 van de Wet zorg en dwang,

samenhangend met de uitvoering van in ieder geval de volgende (7) taken:

1o Meldfunctie

2o Bemoeizorg

3o Horen (Wvggz / Crisismaatregel)

4o Uitvoeren van een verkennend onderzoek (Wvggz/ zorgmachtiging)

5o Psychosociale crisisinterventie buiten kantooruren

6o Psychosociale crisisinterventie en outreachende interventies binnen kantooruren

7o Liaisonfunctie zorg en veiligheid

Burgemeester/ BenW

M/ Directeur Wijk GGD, CvTB en CIT/Farent

Medewerkers Wijk GGD, CvTB en CIT/Farent

M = Consulent zorg en veiligheid van Werkateliers sociaal team Veghel, sociaal team Schijndel en sociaal team Sint-Oedenrode samen met procesregisseur en adviseur Zorg en Veiligheid van Werkatelier integrale veiligheid, openbare orde en veiligheid en crisisbeheersing (zie ook register van dat werkatelier).Aan M worden toegekend de regievoerende en coördinerende taken voor de inzet door medewerkers van de Wijk GGD, CvTB en CIT/ Farent.

Directeuren Directeur Wijk GGD, CvTB en CIT/Farent zijn bevoegd tot verlening van ondermandaat aan hun medewerkers. Het betreft hier de taken verband houdende met de daadwerkelijke zorgverlening aan inwoners waarbij nood is aan psychosociale (crisis)interventies.

De bevoegdheden van de burgemeester m.b.t. crisismaatregelen, als bedoeld in hoofdstuk 7 van de Wet vGGZ en artikel 29 van de wet Dwang en Zorg zijn niet gemandateerd.

 

8. Vertegenwoordiging in rechtsgedingen

 

Burg/BenW

M

 

Zie Register Algemeen

MANDAATREGELING MEIERIJSTAD - REGISTER WERKATELIER INFORMATIEBEHEER

MANDAATREGELING MEIERIJSTAD - REGISTER WERKATELIER INFORMATIEBEHEER ( tekst na 12e wijziging Mandaatregeling)

AD=Algemeen Directeur TD= Themadirecteur DIR = Directie L= Leidinggevende atelier M = Medewerkers atelier die zijn belast met de betreffende werkzaamheden. Maak geen gebruik van mandaat in de gevallen genoemd in de Mandaatregeling !

Omschrijving bevoegdheid

Betrokken

orgaan

afdoenings- en teken-mandaat

Onder-mandaat

Specifieke bepalingen

1. Bevoegdheden van de zorgdrager zoals genoemd in de Archiefwet, het Archiefbesluit en de Archiefregeling.

BenW

Directeur bedrijfsvoering/M

 

M = kwaliteitsmedewerker Informatiebeheer. Mandaat M geldt voor de volgende bevoegdheden:

Het vervangen van archiefbescheiden en het opstellen en ondertekenen van vernietigingslijsten; (Archiefwet artikel 3 en Archiefbesluit (artikel 6,7,8);

Het overbrengen van archiefbescheiden naar de archiefbewaarplaats; (Archiefbesluit artikel 9);

Het opzetten en toepassen van een kwaliteitssysteem (Archiefregeling artikel 16);

Het converteren en migreren (Archiefregeling artikel 25)

 

 

 

Naar boven