Bekendmaking van voornemen tot verhuur van ruimte in Integraal Kindcentrum in Beesel

 

De gemeente Beesel is voornemens om een ruimte in het nieuw te realiseren het Integraal Kindcentrum in Beesel ten behoeve van de exploitatie van kinderopvang c.q. een kinderdagverblijf en voor-, na en/of buitenschoolse opvang, te verhuren aan Stichting Kindercentrum ’t Rovertje.

De gemeente Beesel is van mening dat Stichting Kindercentrum ‘t Rovertje de enige serieuze gegadigde is om deze ruimte van de gemeente te huren. De gemeente motiveert dit als volgt:

 

  • 1.

    De gemeente wordt eigenaar van de multifunctionele ruimtes in het Integraal Kindcentrum in Beesel.

  • 2.

    Stichting Kindercentrum ’t Rovertje is al actief in de gemeente Beesel op het gebied van kinderopvang, staat geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang en heeft aantoonbaar ervaring met samenwerking met het primair onderwijs.

  • 3.

    Stichting Kindercentrum ‘t Rovertje verzorgt in het kerkdorp Beesel nu reeds kinderopvang. Dit is opgesplitst in peuterspeelzaal, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang op 3 verschillende locaties waaronder de locatie van de huidige basisschool. Daarnaast is het niet optimaal dat de kinderopvang verspreid is over 3 locaties.

  • 4.

    Stichting Kindercentrum ‘t Rovertje zal de ruimte voor een marktconforme getaxeerde prijs huren. De Stichting heeft referenties van goed huurderschap overlegd.

  • 5.

    Aangezien onderwijs en kinderopvang en buitenschoolse opvang onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, wil Stichting Kindercentrum ’t Rovertje verhuizen naar het nieuw te realiseren Integraal Kindcentrum in Beesel.

     

De gemeente Beesel geeft met de publicatie van het voornemen uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778) (Didam-arrest), meer in het bijzonder het bepaalde in rechtsoverweging 3.1.6.

 

Bezwaar

 

Mocht u zich niet kunnen verenigen met dit voornemen omdat u meent zelf in aanmerking te kunnen komen voor huur van voormelde ruimte, dan dient u dit binnen twintig kalenderdagen na datum van deze publicatie kenbaar te maken door middel van een gemotiveerd bericht aan info@beesel.nl, onder vermelding van “Reactie voorgenomen verhuur IKC Beesel”. In dat geval onderzoekt de gemeente of de verhuur alsnog op basis van een openbare procedure dient plaats te vinden.

Genoemde termijn merken wij aan als een vervaltermijn. Als binnen deze termijn geen reactie is ingediend zal de gemeente over gaan tot verdere stappen om te komen tot het sluiten van de overeenkomst. Er liggen verder geen stukken ter inzage.

Bij gebreke van een tijdig gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De gemeente Beesel en belanghebbenden zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen.

 

Naar boven