Bekendmaking wegslepen voertuig Beatrixlaan Den Burg Texel

 

 

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op grond van artikel 125 van de Gemeentewet en

Artikel 170 van de Wegenverkeerswet 1994 besluiten van hun bevoegdheid tot het wegslepen van een auto, een zwarte Mercedes Benz met het kenteken 90 HDG-6 gebruik te gaan maken op 15 mei 2024.

 

 

Het voertuig is op 3 april 2024 op het openbare parkeerterrein aan de Beatrixlaan ter hoogte van de Gasthuisstraat te den Burg aangetroffen. Van het voertuig is geen eigenaar bekend. Er is ook via de kentekenregistratie geen eigenaar te achterhalen. Het voertuig bevindt zich in slechte staat, zo is de bekleding van het voertuig aangetast door schimmel. Op 15 mei 2024 zal het voertuig weggesleept worden op grond van de Wegsleepverordening Texel 2018. Het voertuig zal worden opgeslagen op het terrein van Gemeentewerken, Reijer Keijserstraat 7 1791 AX Den Burg.

 

Wij verzoeken de eigenaar of houder van het voertuig deze vóór datum 15 mei 2024 te verwijderen van de openbare weg en deze verwijderd te houden. Indien het voertuig niet voor die datum zal worden verwijderd zullen wij overgaan tot verwijdering van het voertuig.

 

Na de verwijdering van het voertuig op 8 mei 2024 kan de eigenaar of houder van het voertuig zich binnen 13 weken bij de gemeente Texel melden. Als de auto binnen deze periode niet is opgehaald, dan gaan wij over tot het verkopen of vernietigen van de auto. Deze periode gaat in op 15 mei 2024 en loopt tot en met 14 augustus 2024.

 

Aanzegging kostenverhaal

De kosten die verbonden zijn aan de toepassing van bestuursdwang, alsmede de voorbereiding daarvan voor zover deze op de gemeente drukken na ommekomst van de begunstigingstermijn, zullen op de rechthebbende van het voertuig worden verhaald (artikel 5:25 Awb). De rechthebbende (eigenaar of houder) kan, na betaling van de kosten verbonden aan het verwijderen en het bewaren, de auto terugkrijgen. Het kostenbedrag wordt vastgesteld overeenkomstig artikel 4 van de wegsleepverordening Texel 2018

 

Bent u het niet eens met dit besluit?

U kunt per brief bezwaar maken tegen dit besluit. Dat moet u doen binnen 6 weken na de datum die bovenaan dit besluit staat.

In de brief schrijft u:

• uw naam en adres

• de datum van uw bezwaar

• de reden waarom u het niet eens bent met het besluit

• het zaaknummer. U vindt het zaaknummer links bovenaan deze brief.

 

Onderteken uw brief en stuur deze naar:

Burgemeester en wethouders van Texel

Postbus 200

1790 AE Den Burg

 

Wilt u voorkomen dat ons besluit op korte termijn wordt uitgevoerd? Dan kunt u de rechter vragen om een voorlopige voorziening. Dit kan alleen als een bezwaarschrift is ingediend en u kunt aantonen dat u een spoedeisend belang heeft bij een beslissing van de rechter. U kunt uw verzoek indienen bij de sectie bestuursrecht van de Rechtbank Noord-Holland. Het adres is postbus 1621, 2003 BR Haarlem. Meer informatie kunt u vinden op de internetpagina www.rechtspraak.nl.

 

U kunt uw verzoek voorlopige voorziening ook digitaal indienen via het internetadres https://formulier.rechtspraak.nl/burger/bestuur/verzoekschrift-bezwaar/rechtbank/inleiding. Let op: het kost geld om dit verzoekschrift in te dienen.

 

 

 

Den Burg

11 april 2024

Burgemeester en wethouders van Texel,

namens dezen,

Teamleider Vergunningen, Toezicht & Handhaving

Naar boven