Bekendmaking van voornemens tot verkopen/gronduitgiftes van gemeentegrond, nabij Maerelaan 117, te Heemskerk.

De Hoge Raad heeft op 26 november 2021 het “Didam”-arrest gewezen. Dit arrest bevestigt dat gemeenten in Nederland bij voorgenomen verkopen/gronduitgiftes van onroerende zaken transparant moeten handelen, zodat iedere gegadigde kenbaar kan maken dat deze ook in aanmerking komt om een (koop)overeenkomst te sluiten.

 

De gemeente Heemskerk maakt hierbij bekend dat met betrekking tot onderstaande onroerende zaken het voornemen heeft om tot verkoop en/of gronduitgifte van gemeentegrond over te gaan.

 

Locatie: Nabij Maerelaan 117

Kadastrale percelen: Heemskerk, HKK01D11172

Grootte: Ca. 5 m2

Titel: Verkoop

Partij: Natuurlijk persoon

Zaaknummer: Z/2024/436193

 

Toelichting: De gemeente Heemskerk heeft het voornemen om een strookje gemeente grond grenzend aan bovenstaand adres te verkopen aan de bewoner van het voorliggend perceel. Er mag redelijkerwijs worden aangenomen dat de koper de enige serieuze gegadigde is voor het kopen van het perceel aangezien het perceel grenst aan de eigendommen van zowel de koper, de gemeente en de eigenaar van Rossinistraat 44. De eigenaar heeft aangegeven geen bezwaar te hebben tegen verkoop en niet als gegadigde te willen meedingen voor de uitgifte van het te verkopen onroerend goed.

 

Bovengemelde zakelijke beschrijvingen van de voorgenomen grondverkopen en/of gronduitgiftes liggen gedurende 20 kalenderdagen ter inzage. Een ieder kan reageren op de voorgenomen grondverkopen en/of gronduitgiftes van gemeentegrond. Reacties dienen binnen 20 kalenderdagen te worden gericht aan Burgemeester en Wethouders van de gemeente Heemskerk, Postbus 1, 1960 AA Heemskerk of per e-mail: post@heemskerk.nl.

 

 

Naar boven