Voornemen tot verkoop grond

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR: 2021:1778).

De gemeente Deurne geeft hierbij kennis van haar voornemen om een koopovereenkomst aan te gaan met:

  • De heer E.P.H. de Groot en mevrouw L. Ge (hierna tezamen te noemen: “koper”). De voorgenomen koopovereenkomst betreft een gedeelte van het perceel kadastraal bekend bij de gemeente Deurne, sectie V, nummer 1068 gedeeltelijk, groot ca. 341 m², grenzend aan Molenhof te Deurne.

De gemeente is van oordeel dat – mede gelet op de aan haar in dit kader toekomende beleidsruimte - op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria, de koper als de enige serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de aankoop van het betreffende (deel)perceel omdat:

  • -

    koper is eigenaar van de aangrenzende woning;

  • -

    koper als aangrenzende eigenaar de wens heeft om hun perceel uit te breiden;

  • -

    de gronden rondom dit gedeelte op dit moment allemaal in eigendom zijn van koper;

  • -

    de openbareweg eindigt bij de percelen van koper.

Bovengenoemde redenen leveren een objectief, toetsbaar en redelijk criterium op, op grond waarvan redelijkerwijs slechts één gegadigde in aanmerking komt voor de aankoop van de gemeentelijke onroerende zaak.

Vervaltermijn

Bent u het niet eens met deze geplande verkoop? Dan kunt u binnen 20 kalenderdagen na datum van deze publicatie een kort geding procedure starten bij de rechtbank Oost-Brabant. Dit doet u door een dagvaarding uit te brengen aan het adres van de gemeente Deurne (Markt 1, 5751 BE te Deurne). Als u dit niet binnen deze 20 dagen doet, dan kunnen er geen aanspraken meer tegen de gemeente Deurne worden gemaakt over deze voorgenomen verkoop (vervaltermijn) en ziet de gemeente zich bevestigd in de opvatting dat deze verkoop aan de beoogd koper als enige serieuze gegadigde rechtmatig is.

Naar boven