Vastgesteld bestemmingsplan ‘Herziening bestemmingsplan Burgemeester Damenpark en Glanerbrook’

Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 18 april 2024 het bestemmingsplan ‘Herziening Bestemmingsplan Burgemeester Damenpark en Glanerbrook’ heeft vastgesteld.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt vanaf 1 mei 2024 gedurende zes weken (dus tot en met 11 juni 2024) voor een ieder ter inzage in de stadswinkel locatie Geleen Markt 1 in Geleen. De Stadswinkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur en donderdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur.

Het bestemmingsplan is tevens in te zien op:

www.omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart en op www.ruimtelijkeplannen.nl;

plan-id.: NL.IMRO.1883.HerzGlanerbrook-VA01.

Tevens is het bestemmingsplan online in te zien op www.metsittardgeleen.nl/glanerbrook in het tabblad ‘Documenten’, map ‘Bestemmingsplan’.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het in december 2022 vastgestelde ‘bestemmingplan Burgemeester Damenpark en Glanerbrook’ is ten aanzien van de regeling met betrekking tot evenementen aangepast. Er is een maximum aantal bezoekers vastgesteld voor evenementen binnen de bestemmingen ‘Groen’ en ‘Sport’. En er zijn aanvullende regels vastgesteld voor de duur van deze evenementen en het maximaal toegestane geluid ervan.

Beroepsmogelijkheden:

Een belanghebbende kan schriftelijk beroep indienen binnen de termijn van 6 weken (te rekenen vanaf 1 mei 2024) bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u geen belanghebbende bent maar wel een zienswijze heeft ingediend, heeft u eveneens de mogelijkheid binnen voornoemde termijn beroep in te dienen.

Voorlopige voorziening

Indien u beroep heeft ingesteld kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het plan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Sittard-Geleen, 1 mei 2024.

Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen.

Naar boven