Wijzigingsplan Schafferweg 4, Losdorp

 

Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Eemsdelta heeft op 9 april 2024 het wijzigingsplan 'Wijzigingsplan Schafferweg 4 Losdorp, code NL.IMRO.1979.79WP-VG01' vastgesteld

 

Inhoud plan

Aan de Schafferweg 4 te Losdorp is een pluimveebedrijf gevestigd. Het wijzigingsplan maakt de het toevoegen van twee nieuwe stallen met overdekte uitloop mogelijk. Hierbij wordt het totaal vergunde aantal kuikens niet toe. De bouw is nodig om over te schakelen van vleeskuikens naar scharrelvleeskuikens.

 

In de regels van het geldende bestemmingsplan 'Buitengebied-Noord' is in artikel 4.8 een wijzigingsbevoegheid opgenomen. Burgemeester en wethouders kunnen het plan onder voorwaarden wijzigen in die zin dat de aan een bouwperceel grenzende gronden worden voorzien van de aanduiding 'specifieke vorm van agrarisch - bouwperceel gemengd agrarisch bedrijf met inbegrip van een wijziging van het daarbinnen gelegen bouwvlak. Van deze bevoegdheid wordt nu gebruik gemaakt.

 

Ter Inzage

Het wijzigingsplan met de bijbehorende stukken ligt vanaf 25 april 2024 tot 6 juni 2024 ter inzage bij de gemeente Eemsdelta. Voor het inzien van de stukken kan een afspraak worden gemaakt via www.eemsdelta.nl , aan de receptie of telefonisch via 14 05 96. Het wijzigingsplan wordt tevens gepubliceerd en raadpleegbaar gemaakt via ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer NL.IMRO.1979.79WP-VG01'

 

Beroep

Gedurende de inzage termijn van zes weken kunnen belanghebbenden op het plan reageren door middel van het indienen van een beroep. Het beroep kan worden gestuurd naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Inwerkingtreding

Het collegebesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het collegebesluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven