Gemeente Bernheze – herindelingsontwerp grenscorrectie gemeente Bernheze-Oss

De gemeenteraad van Bernheze heeft op 18 april 2024 het herindelingsontwerp grenscorrectie Bernheze-Oss vastgesteld. Dit ontwerp wordt nu op grond van de Wet Algemene regels herindeling ter inzage gelegd met de mogelijkheid voor het indienen van een zienswijze.

Omschrijving van het herindelingsontwerp

De gemeente Bernheze wil de Graafsebaan tussen de bebouwde kom van Heesch en knooppunt Paalgraven herinrichten naar een duurzaam veilige weginrichting op basis van een maximumsnelheid van 60 km/uur. De gemeente Oss is echter eigenaar van het gedeelte van de Graafsebaan tussen het tunneltje naar bedrijventerrein Vorstengrafdonk en de toegang tot het Bomenpark, een gedeelte van circa 500 meter.

De gemeente Oss heeft geen belang bij deze weg en heeft geen herinrichting gepland en gebudgetteerd. Om voor de weggebruiker duidelijkheid te verschaffen wil de gemeente Bernheze het Osse deel overnemen. De gemeente Bernheze realiseert vervolgens de gehele herinrichting.

In nauw overleg met de gemeente Oss is besloten om dit te regelen via een grenscorrectie.

Tegelijk met de grenscorrectie voor de Graafsebaan wordt ook de gemeentegrens ter plaatse van de rotonde Nieuwe Hescheweg/Mugheuvelstraat/Brierstraat aangepast.

Inzien

Het herindelingsontwerp kan, in de periode van 24 april tot en met 19 juni 2024, op de volgende manier worden ingezien:

 

  • 1.

    U kunt de stukken digitaal bekijken via het digitale publicatieblad op officielebekendmakingen.nl. De documenten hangen als ‘Bekijk documenten’ aan deze publicatie (zie linker kolom).

  • 2.

    Op afspraak: U kunt het herindelingsontwerp, na een gemaakte afspraak, bekijken op het gemeentehuis aan De Misse 6 in Heesch. Dit kan op maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 12:30 uur en op woensdag van 8:30 uur tot 19:00 uur.

Heeft u vragen?

Voor informatie over het herindelingsontwerp of de procedure kunt u bellen met de gemeente Bernheze. Dit kan op maandag, dinsdag en donderdag van 8:30 tot 17:00 uur, op woensdag van 8:30 tot 19:00 en op vrijdag van 8:30 tot 12:30 uur.

Gelegenheid indienen zienswijzen

Gedurende de termijn van ter inzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerp kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders.

Heesch, 24 april 2024

 

Naar boven