Uitgifte onroerende zaken (gronden en/of opstallen): voornemen tot het aangaan van een koopovereenkomst ten behoeve van de realisatie van een bouwplan voor woningen door de Bunte Oost b.v

 

De Bunte Oost b.v. is eigenaar van percelen nabij de Schoonengweg en heeft de gemeente verzocht mee te werken aan de ontwikkeling van woningbouw. Hiervoor wordt op korte termijn een anterieure overeenkomst gesloten. Binnen de projectgrenzen is de gemeente eigenaar van een niet zelfstandig te ontwikkelen perceel. De gemeente is voornemens dit perceel te verkopen aan De Bunte Oost b.v.  

 

Objectinformatie

 

Adres: Schoonengweg (voormalig nummer 5) te Voorthuizen

Kadastraal perceel: Voorthuizen, sectie G , nummer 4540 en 3782 (deels)

Oppervlakte: ca.: 2980 m2

 

Criteria voor aangaan koopovereenkomst

 

Met dit voornemen geeft de gemeente Barneveld uitvoering aan de wens en noodzaak de realisatie van woningen voor de Barneveldse bevolking.

Naar oordeel van de gemeente Barneveld is koper op grond van de navolgende criteria de enige serieuze gegadigde die in aanmerking komt voor deze voorgenomen verkoop.

 

Hierbij zijn de volgende criteria in overweging genomen:

 

  • 1.

    Het perceel maakt in oppervlak een beperkt deel uit van een grotere ontwikkeling.

  • 2.

    Zelfstandige ontwikkeling door een andere partij dan gegadigde leidt naar oordeel van de gemeente niet tot een programmatisch evenwichtig en kwalitatief aanvaardbare situatie.

  • 3.

    De openbare ruimte, die ook op dit perceel wordt gerealiseerd, wordt na gereedkomen terug geleverd aan de gemeente.

 

De gemeente Barneveld meent derhalve dat op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria voor deze kavel slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor het sluiten van een koopovereenkomst en de daaruit voortvloeiende juridische levering van bovenvermelde kavel. Bij de beoordeling van de criteria komt de gemeente een zekere beleidsvrijheid toe.

 

Vervaltermijn

 

Bent u het niet eens met de deze voorgenomen verkoop, omdat u van mening bent dat u ook in aanmerking dient te komen voor aankoop èn voldoet aan de gestelde criteria, dan dient u binnen 20 kalenderdagen na dagtekening van deze publicatie een kort geding aanhangig te maken bij de rechtbank Gelderland. Indien u een kort geding aanspant, verzoeken wij u ons dit binnen voornoemde termijn van 20 kalenderdagen schriftelijk mede te delen, bij voorkeur door het per e-mail opsturen van de conceptdagvaarding naar info@barneveld.nl o.v.v. deze casus.

 

Deze termijn is een vervaltermijn. Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht u tegen het aangaan en uitvoeren van de koopovereenkomst te verzetten en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De gemeente en beoogd koper zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn(en) alsnog tegen het voornemen resp. het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen.

 

Met deze publicatie geeft de gemeente Barneveld uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021, ECLI:NL:HR:2021:1778 (Didam-arrest).

 

 

Naar boven