Vastgesteld bestemmingsplan ‘Verzamelplan lintwoningen’ en besluit hogere grenswaarde

 

Z23-093348

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 18 april 2024 het bestemmingsplan ‘Verzamelplan lintwoningen’ gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Plangebied

Het plangebied wordt globaal begrensd door meerdere locaties gelegen aan de:

  • Aalsmeerderweg 339a.

  • Aalsmeerderweg 339b.

  • Uiterweg achter nummer 90a.

  • Uiterweg 128a.

  • Oosteinderweg 207 WS1 en WS2.

  • Oosteinderweg 276b.

  • Herenweg 32a.

 

Doelstelling

Met dit bestemmingsplan worden onder andere zes bestaande gebouwen gewijzigd naar het gebruik wonen. Deze panden zijn al jaren in gebruik als woning en worden met dit bestemmingsplan aangepast aan de feitelijke situatie. Uit (legalisatie)onderzoek is gebleken dat de strijdige situaties gelegaliseerd kunnen worden. Daarnaast wordt in een bestaande woonark het gebruik door 2 afzonderlijke huishoudens mogelijk gemaakt.

 

Besluit hogere grenswaarde

De woningen aan de Aalsmeerderweg 339 a en 339b en de woning aan de Oosteinderweg 276b zijn gelegen binnen de geluidzone van het industrieterrein Schiphol-Oost (proefdraaiplaatsen). De voorkeursgrenswaarde voor industrielawaai bedraagt 50 dB(A). De geluidbelasting Letmaal vanwege industrielawaai ter plaatse van de woningen is berekend op 53 dB(A). De Omgevingsdienst NZKG adviseert om uit te gaan van 55 dB(A). De voorkeursgrenswaarde wordt overschreden. Het college van Burgemeester en Wethouders van Aalsmeer heeft hiervoor een besluit hogere grenswaarde genomen.

 

Ter inzage

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage van 26 april tot en met 6 juni 2024. Voornoemde bestemmingsplan en besluit hogere grenswaarde liggen gedurende de bovengenoemde termijn voor een ieder ter inzage op de volgende wijze:

 

Beroep bestemmingsplan en besluit hogere grenswaarde

Het instellen van beroep tegen het besluit is mogelijk van 27 april tot en met 7 juni 2024. Belanghebbenden en belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan of het ontwerpbesluit hogere grenswaarde bij de gemeente kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan en door een ieder tegen de wijziging ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan of ontwerpbesluit hogere grenswaarde kunnen gedurende de termijn van 6 weken waarbinnen het vastgestelde bestemmingsplan en besluit hogere grenswaarde ter inzage ligt, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het is voor burgers ook mogelijk om digitaal beroep in te dienen via de link: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarde treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven