Vaststelling uitwerkingsplan Centrumeiland tranche 4 (blok 5, kavel 8)

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij bij besluit van 16 april 2024 het uitwerkingsplan Centrumeiland tranche 4 (blok 5, kavel 8) hebben vastgesteld. Het uitwerkingsplan is ten opzichte van het ontwerpuitwerkingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, ongewijzigd vastgesteld.

Uitwerkingsplan

Het plangebied omvat kavel 8 in blok 5 op Centrumeiland. Het gebied ligt ten noordwesten van basisschool de Schatkamer. Voor de exacte begrenzing wordt verwezen naar de verbeelding. Dit uitwerkingsplan biedt een minimale aanpassing ten opzichte van het voorheen geldende uitwerkingsplan ten aanzien van de diepte van het bouwvlak en de daarin maximum toegestane bouwhoogte.

Ter inzage

Het uitwerkingsplan Centrumeiland tranche 4 (blok 5, kavel 8) met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 25 april 2024 ter inzage op de volgende adressen, totdat onderstaande beroepstermijn is verstreken:

Het uitwerkingsplan Centrumeiland tranche 4 (blok 5, kavel 8) met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.M2307BPGST-VG01.

Crisis- en herstelwet

Het betreft een project waarop afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Op grond hiervan dienen alle beroepsgronden in het beroepschrift te worden opgenomen. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Deze kunnen na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan kunnen de volgende personen beroep in stellen:

  • -

    Belanghebbenden;

  • -

    Niet-belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend;

  • -

    Niet-belanghebbenden van wie redelijkerwijs niet verwacht kon worden dat zij een zienswijze hebben ingediend.

Het beroep kan met ingang van 26 april 2024 gedurende zes weken ingediend worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het besluit niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, ter attentie van de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit waarvoor de voorlopige voorziening is gevraagd niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 24 april 2024

Peter Teesink

Gemeentesecretaris

Femke Halsema

burgemeester

Naar boven