Publicatie voornemen tot aangaan van een erfpachtovereenkomst met een aankoopverplichting

Object informatie

Adres: Prins Hendrikweg te Vlissingen

Perceel: Gemeente Vlissingen, Sectie K, nummer 554, 1057 en 1222 (gedeeltelijk) van circa 1.438 m2 hierna te noemen 2a5.

 

 

De gemeente Vlissingen (hierna de gemeente) is van plan om binnen één jaar vanaf/na publicatieperiode van 20 dagen een erfpachtovereenkomst met een aankoopverplichting aan te gaan met AddVision Holding B.V., dan wel een aan haar gelieerde onderneming, (hierna: AddVision) voor het genoemde object, ter grootte van circa 1.438m².

Op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria is er slechts één serieuze gegadigde die in aanmerking komt voor uitgifte in erfpacht met een aankoopverplichting, namelijk AddVision. Het spreekt voor zich dat de gemeente daarbij een ruime mate van beleidsvrijheid toekomt.

AddVision komt als enige serieuze gegadigde in aanmerking, omdat: 

- Via diverse media (waaronder de gemeentelijke website) bekend is gemaakt, dat (onder voorwaarden) percelen voor ontwikkeling beschikbaar zijn. Bekendmaking is onder andere ook gedaan via de algemene bekendmakingen over de Kenniswerf en de bekendmakingen van ruimtelijke (bestemmings)plannen.

- Sinds januari 2021 AddVision in gesprek is met de gemeente over de schikbare percelen aan Kenniswerf. In 2022 was gebleken dat het perceel 2a5 groot genoeg is voor de voorgenomen uitbreiding van AddVision en haar ontwikkeling op het eerste gezicht past binnen de geldende ruimtelijke plannen (waaronder de strategische visie, het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan).

- De gemeente bij publicatie van 23 november 2022 te kennen heeft gegeven dat zij voornemens is een koopovereenkomst met AddVision aan te gaan voor de kavel 2a5. Door die publicatie heeft een ieder de mogelijkheid gekregen om binnen 20 dagen (na de publicatie) zijn/haar bezwaren bekend te maken door middel van betekening van een kortgedingdagvaarding. Er zijn geen bezwaren ontvangen. De gemeente en AddVision hebben sindsdien de voorwaarden waaronder een koopovereenkomst aangegaan kan worden verkend en zijn tot de conclusie gekomen dat, niet een koopovereenkomst, maar uitgifte in erfpacht met een aankoopverplichting voor het perceel 2a5 een alternatieve en aanvaardbare optie is.

- Afgezien van AddVision sinds 23 november 2022 geen andere serieuze gegadigden zich hebben gemeld om een koopovereenkomst dan wel een erfpachtovereenkomst voor het perceel 2a5 aan te gaan.

 

Vlissingen 24 april 2024

Burgemeester en wethouders van Vlissingen,

Namens deze:

drs. A.R.B. van den Tillaar, burgemeester, drs. R.D.A. Wiskerke, secretaris

Naar boven