Vastgesteld bestemmingsplan Kerkrade west II 1e herziening

 

Het college van burgemeester en wethouders maakt op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening de terinzagelegging van het op 27 maart 2024 vastgestelde bestemmingsplan Kerkrade west II 1e herziening bekend.

 

Plangebied en plan

Het plangebied is gelegen in het westelijk deel van Kerkrade, in de wijk Gracht, hoek Grachterstraat / St. Bernadettestraat. Het plan heeft betrekking op de realisatie van een zestal woningen.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 25 april 2024 gedurende 6 weken ter inzage bij het informatiecentrum op de begane grond van het Stadskantoor, Markt 33, 6461 EC Kerkrade.

Dit is geopend op maandag t/m woensdag 9.00 uur tot 16.00 uur, donderdag van 9.00 uur tot 20.00 uur en vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Het bestemmingsplan kan ook digitaal worden ingezien via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0928.BPKerkradewesII1eH-Vg01. Indien u inhoudelijke vragen heeft over het plan, dan kunt u een afspraak maken met de afdeling Stedelijke ontwikkeling via het telefoonnummer van de gemeente Kerkrade, 14 045.

Beroep

Gedurende de periode 25 april 2024 tot en met 5 juni 2024 kan een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze heeft kenbaar gemaakt beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan.

 

Beroep staat ook open voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen. Een beroepschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

Beroep instellen kan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen via het digitaal loket van deze instantie. Kijk voor de mogelijkheden op https://loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket.

 

Het indienen van een beroepschrift schort de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet op. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Kerkrade, 24 april 2024

 

Naar boven